A legegyszerűbb egyéjszakás zabkása: az alaphoz bármilyen kiegészítő illik
Az egyéjszakás zabkása remek napindító, és 5 perc alatt készül: ezzel az alaprecepttel bármilyen variációt elkészíthetsz.
Az egyéjszakás zabkása egy szuper egyszerű, tartalmas reggeli, amely magas szénhidrát- és rosttartalma miatt kiválóan alkalmas napindítónak. Ahogy a neve is sugallja, bekeverés után egy éjszakát pihentetni kell, ezalatt a zabpehely magába szívja a rendelkezésére álló folyadékot, így főzés nélkül puhul meg.
Most egy univerzális alapreceptet mutatok, amelyet kedved szerint variálhatsz. Jól állnak neki a friss és aszalt gyümölcsök, a lekvár, a diófélék, a magvajak és a kakaó, de fűszerezheted fahéjjal, gyömbérrel, kurkumával és még matcha teát is keverhetsz hozzá, ha ütősebb antioxidánsra vágysz.
Egyéjszakás zabkása
Hozzávalók 2 adaghoz
- 1 bögre nagy szemű zabpehely
- 1 ek chiamag
- 1 csipet só
- 300 ml szója-, kókusz- vagy más növényi ital
- 2 ek juharszirup
- 1 tk vaníliakivonat
Elkészítés:
Egy tálban vagy nagyobb befőttesüvegben keverjük össze a zabpelyhet, a chiamagot és a sót, majd öntsük hozzá a növényi italt, a juharszirupot és a vaníliakivonatot.
Fedjük le az edényt, és éjszakára tegyük hűtőbe: akkor jó, ha a zab és a chiamag teljesen felszívta a folyadékot.
Fogyasszuk gyümölcsökkel, magvakkal, magvajakkal, de akár kakaót, fahéjat, gyömbért vagy más fűszereket is keverhetünk hozzá.
-
2024-03-20 08:32:01
-
2024-01-29 08:52:01
-
2024-01-03 06:32:00
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!