Epres spárgasaláta rukkolaágyon: tavaszi, frissítő ízvilág

Epres-spargasalata-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a saláta gyors, friss és tele van vitaminokkal, ráadásul nagyon különleges: eper, spárga és rukkola alkotja.

Fogyaszthatod különleges előételnek, fetával kombinálva könnyed ebédnek vagy vacsorának – ez a saláta biztosan nem lesz unalmas. Bár elsőre a nem szokványos ízpárosítás furcsának tűnhet, de a tavasz két szupersztárja nagyon is illik egymáshoz. A spárga nyers, zöldes íze tökéletesen kiegészíti az édes, lédús epret, ráadásként pedig rukkola is kerül az összeállításba.

A hozzávalókat az édeskés, balzsamecetes öntet hozza igazán közös nevezőre, és a pirított fenyőmag teszi fel az i-re a pontot. Ha épp nincsen kéznél balzsamecet, akkor használj helyette sima ecetet vagy citromlevet.

Epres spárgasaláta

Epres-spargasalata

Hozzávalók 2 személyre

A salátához:

  • 500 g zöld spárga
  • 250 g eper
  • 2 marék rukkola
  • 1 csokor bazsalikom apróra vágva
  • 2 ek pirított fenyőmag

Az öntethez:

  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek balzsamecet
  • 2 ek juharszirup
  • 1 tk mustár
  • 0.5 tk
  • 0.25 tk bors
Recept idők

Elkészítés:

A spárgát tisztítsuk meg, tördeljük le a fás végeket, és vágjuk 3-4 darabra. Dobjuk őket forrásban lévő, enyhén sós vízbe, és 5 perc alatt főzzük közepesen puhára. Szűrjük le, és tegyük egy tálba. 

Az epret mossuk meg, vágjuk le a szárát, és mérettől függően negyedeljük vagy felezzük el a szemeket. Tegyük a spárga mellé a rukkolával, a bazsalikommal és fenyőmaggal együtt.

Egy kis tálkában keverjük össze az öntet hozzávalóit, majd öntsük a salátára. Alaposan keverjük össze, de vigyázzunk, hogy az epret ne törjük össze. Szedjük tányérokra, és tetszés szerint friss citromlével meglocsolva fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük