Darált húsos ragu salátába töltve: mutatós előétel kevés munkával

1
Nyomtatás
husos-ragu-salataba-toltve2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Viszonylag gyorsan és kevés munkával készül ez az ízekben gazdag ragu, ami salátalevélbe töltve lesz igazán mutatós.

A yuk sung névre hallgató étel a kínai konyha nagy kedvence, valójában egy wrap, csak tortillalap helyett salátalevélbe csomagolják a tölteléket. A darált húsos ragu nagyon pikáns és karakteres, ugyanis kínai ötfűszerkeverék, szójaszósz és osztrigaszósz ízesíti. Előbbit ázsiai boltokban és fűszereseknél szerezheted be, utóbbi kettőt pedig szinte bármelyik szupermarketben. 

A betöltött levelek könnyed ebédként és előételként is helytállnak, egy grillparti szuper kiegészítői lehetnek, az ízlelőbimbókat és a szemet is kényeztetik.

Húsos ragu salátába töltve

husos-ragu-salataba-toltve

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 centi friss gyömbér
  • 2 db répa
  • 250 g gomba
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 500 g darált disznóhús
  • 3 tk kínai ötfűszer-keverék
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 ek osztrigaszósz
  • 3 szál újhagyma
  • 2 db szívsaláta
  • 2 db chili
Recept idők

Elkészítés:

A vörös-, a fokhagymát és a gyömbért pucoljuk meg, előbbit vágjuk finomra, utóbbi kettőt reszeljük le. A gombát és a paprikát mossuk meg, vágjuk finomra a megtisztított répával együtt.

Forrósítsunk olajat egy wokban, majd dobjuk rá a darált húst, szórjuk rá a fűszerkeverék felét. Addig pirítsuk, míg be nem barnul.

Adjuk hozzá a vörös-, a fokhagymát, gyömbért, répát, gombát, paprikát, a maradék fűszerkeveréket, szója- és osztrigaszószt. 10-15 percig gyakori kevergetés mellett főzzük, míg a zöldségek roppanósan puhák lesznek, a szósz pedig sűrűsödik, szépen bevonja őket. Vegyük le a tűzről.

Közben a szívsalátát mossuk meg, szedjük leveleire. 

Kanalazzunk minden levélbe egy adag húsos ragut, a tetejét pedig díszítsük újhagyma- és chilikarikákkal. Rögtön kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon