Baconbe göngyölt zöld spárga: isteni köret pár hozzávalóból

baconbe-gongyolt-sparga
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A spárgaszezon nem tart sokáig, így minden zsenge darabját meg kell ragadni. Receptünkkel egy könnyed köretet dobhatsz össze otthon.

Beköszöntött a spárgaszezon, így nincs más választásunk, mint élni a kínálkozó alkalommal és elkészíteni egy finom és gyors, vendégváró fogást, amely köretként is megállja a helyét bármilyen sült hús mellett.

Készülhet sütőben, tűzhelyen vagy grillen is, a végeredmény mindenhogy ropogós és ízletes lesz, a baconnek köszönhetően pedig szaftos is.

Baconbe göngyölt zöld spárga

baconbe-gongyolt-sparga

Hozzávalók 9 adaghoz

  • 27 db zöld spárga
  • 1 ek extraszűz olívaolaj
  • 0.5 tk őrölt fekete bors
  • 9 szelet bacon
Recept idők

Elkészítés:

Tegyük a sütőrácsot a sütő középső részére, majd melegítsük elő a sütőt 200 fokra. 

Béleljünk ki egy 20x30-as vagy annál is nagyobb tepsit alufóliával.

Tegyük a spárgákat egy nagy tálba, vagy már egyenesen a tepsibe.

Locsoljuk meg olívaolajjal és szórjuk meg mindet sóval és borssal. 

A spárgákat hármasával fogjuk össze, majd tekerjük rá a csokrokra a baconszeleteket. Minden csokorra egy szelet bacon kerül.

Próbáljuk meg úgy betekerni, hogy sütés közben ne tudjon kivetkőzni magából, vagyis ne jöjjön le a bacon a spárgákról.

Előmelegített sütőben süssük őket kb. 20-24 percig, a szalonna vastagságától és a ropogósság iránti vágyunktól függően.

Az elkészült spárgakötegeket melegen vagy langyosan tálaljuk.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük