Rántottával töltött croissant: laktató reggeli rohanós napokra
A rohanós reggelek egyik kedvenc étele lehet ez a rántottával töltött croissant, ami mindössze 15 perc alatt elkészül.
A tojás a reggeli fogások egyik kulcsszereplője. Persze a szénhidrát sem elhanyagolható, de ha kicsit extrább péksütit ennél, mint a fehér kenyér, úgy érdemes beiktatni néhanapján a vajas croissant-t is.
Ebben a receptben a croissant és a rántotta esik szerelembe egymással: utóbbit tejjel, metélőhagymával, illetve fűszerekkel turbóztuk fel, hogy végül egy elegáns kiflibe csomagolva tálaljuk.
Rántottával töltött croissant
Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 db croissant
- 6 db extra nagy tojás
- 2 ek tej
- 3 ek metélőhagyma (aprítva)
- 0.5 tk tengeri só
- 1.5 ek sótlan vaj
- 4 db salátalevél
- 8 szelet füstölt sonka
- 2 db paradicsom
Elkészítés:
A sütőt állítsuk a legalacsonyabb hőfokra, majd tegyük be a croissant-okat, hogy azok átmelegedhessenek a sütőben, mire elérkezik a megtöltés pillanata.
A tojásokat egy közepes tálban verjük habosra a tejjel, a metélőhagymával és a sóval. Ez kb. 1 perc.
A vajat melegítsük fel egy serpenyőben közepes-alacsony lángon. Ha felolvadt, öntsük bele a felvert tojást és hagyjuk állni kb. 30 másodpercig, vagy amíg kissé meg nem dermed.
Ezután egy faspatula segítségével, megdöntve a serpenyőt, forgassuk át a megsült és a folyékony réteg tojást.
Finoman törjük össze a rántottát a spatulával.
Akkor jó a tojás, ha még nedves, de már nem folyós. A jó rántotta, amikor levesszük a tűzről, kissé még krémes.
A croissant-okat vegyük ki a sütőből és vágjuk félbe őket. Tegyünk az egyik felére egy salátalevelet, majd hajtogassunk rá 1-2 szelet sonkát. Végezetül halmozzuk rá a rántottát, arányosan elosztva.
Ezután tegyük tányérra, tegyünk mellé paradicsomot, és már tálalhatjuk is.
-
2024-04-14 09:28:01
-
2024-02-24 08:36:01
-
2022-05-28 07:50:02
Fotó forrása: Getty Images
Olvasd el ezt is!