Sajttal és gombával töltött táska egyszerűen: leveles tészta az alapja

4
Nyomtatás
Gombás táska cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A gombás táska többféle recept szerint is elkészíthető, most egy egyszerű változat kerül terítékre, mely a csomagolást is jól bírja, így az uzsonnásdobozban is elfér.

A finomság alapja leveles tészta, mely házilag is készülhet, ám ha nincs kedved a gyártásával bíbelődni, a boltban kapható is tökéletes hozzá. A töltelék együtt pirul, gomba és hagyma, melyet bátran tovább gazdagíthatsz tejszínnel. A finomság tökéletesen elfér a kezedben, jól bírja a csomagolást, uzsonnára és piknikre is remek választás. A gombás táska magában is jólesik, de kínálhatsz mellé mártogatóst és salátát is.

Így is megsütheted

A gombás táska sütőbe tolva pirul készre, de forró levegős gépben is elkészítheted. Ha így sütnéd meg, akkor a gép programján válaszd a süteményeknek való funkciót.

Gombás táska

Gombás táska ct

Hozzávalók 6 darabhoz

Gombás táska:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 500 g gomba
  • kevés olaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 csomag leveles tészta
  • kevés liszt a tészta alá (opcionális)
  • 10 dkg reszelt sajt (mozzarella)
  • 1 darab tojás a tészta kenéséhez

Tetejére:

  • reszelt sajt (mozzarella) ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát tisztítsuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel.

A gombát is tisztítsuk meg, majd daraboljuk fel tetszőlegesen.

Egy kevés olajat forrósítsunk fel, majd dobjuk rá az előkészített hagymát és gombát, pirítsuk le, közben fűszerezzük sóval, borssal és kakukkfűvel.

A leveles tésztát hajtsuk ki vagy szórjunk alá kevés lisztet, és nyújtsuk ki. Ezután vágjuk 6 egyforma négyzetre.

A tésztanégyzetek felső részére pakoljunk ízlés szerint a hagymás gombából, és reszelt sajtot is szórjunk rá. Ezután felvert tojással a tészta széleit kenjük körbe, majd az alsó részt hajtsuk a felsőre. Villa segítségével rögzítsük a leveles táskát.

A csomagokat pakoljuk sütőpapírral bélelt tepsire, egy éles késsel vágjuk meg a leveles tetejét, majd kenjük meg felvert tojással, szórjunk rá reszelt sajtot. Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon