Krémes ricottával és spenóttal töltött tekercs: leveles tészta az alapja
Ebből a leveles tésztás tekercsből nem fog hiányozni a hús, a spenót és a ricotta szuper párost alkotnak, könnyed, frissítő, mégis laktató lesz a nasi.
A finomság alapja leveles tészta, mely házilag is készülhet, ám ha nincs kedved a gyártásával bíbelődni, a boltban kapható is tökéletes hozzá. A töltelék együtt pirul, gomba és hagyma, melyet bátran tovább gazdagíthatsz tejszínnel. A finomság tökéletesen elfér a kezedben, jól bírja a csomagolást, uzsonnára és piknikre is remek választás. A gombás táska magában is jólesik, de kínálhatsz mellé mártogatóst és salátát is.
A gombás táska sütőbe tolva pirul készre, de forró levegős gépben is elkészítheted. Ha így sütnéd meg, akkor a gép programján válaszd a süteményeknek való funkciót.
A hagymát tisztítsuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel.
A gombát is tisztítsuk meg, majd daraboljuk fel tetszőlegesen.
Egy kevés olajat forrósítsunk fel, majd dobjuk rá az előkészített hagymát és gombát, pirítsuk le, közben fűszerezzük sóval, borssal és kakukkfűvel.
A leveles tésztát hajtsuk ki vagy szórjunk alá kevés lisztet, és nyújtsuk ki. Ezután vágjuk 6 egyforma négyzetre.
A tésztanégyzetek felső részére pakoljunk ízlés szerint a hagymás gombából, és reszelt sajtot is szórjunk rá. Ezután felvert tojással a tészta széleit kenjük körbe, majd az alsó részt hajtsuk a felsőre. Villa segítségével rögzítsük a leveles táskát.
A csomagokat pakoljuk sütőpapírral bélelt tepsire, egy éles késsel vágjuk meg a leveles tetejét, majd kenjük meg felvert tojással, szórjunk rá reszelt sajtot. Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu