Gombával töltött zsemle maradék pékáruból: ötletes és nagyon finom

9
Nyomtatás
gzscover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A gombával töltött zsemle ízletes, egyszerű étek, mely a mai árakhoz viszonyítva olcsón kihozható finomságnak számít.

Legyünk őszinték, napjainkban nehéz pénztárcabarát ételt készíteni, de nem lehetetlen. Az árak az egekben, de ha rászánod az időt, és hajlandó vagy a maradékokat újragondolni, akkor meglepő finomságokat tehetsz az asztalra, melyet a család minden tagja jó ízűen fog elfalatozni.

A napokban az egyik barátnőmmel arról beszélgettünk, mennyire is utálta gyerekkorában a túróval töltött zsemlét. Pedig a retró harapnivalót sokan szerették, igaz, napjainkban úgy eltűnt az étlapról, mintha soha nem is létezett volna. A töltött zsemle annyira befészkelte magát a gondolataimba, hogy úgy döntöttem, muszáj kipróbálnom. Na de nem túróval, hanem olyan alapanyaggal, amelyről tudom, hogy a családban mindenki szereti.

Így esett a választásom a gombára, melyet tejszínnel, kakukkfűvel és füstölt sajttal tettem izgalmasabbá. A sütőben készült finomság kiváló őszi vacsora, amely mellé jólesik a forró bögre tea.

Gombával töltött zsemle

tgct

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 6 darab zsemle
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 40 dkg csiperkegomba
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 100 ml főzőtejszín
  • 1 csokor petrezselyem
  • 15 dkg füstölt sajt
Recept idők

Elkészítés:

A zsemléket két módon is előkészíthetjük. Vagy vágjuk félbe, és szedjük ki a belsejét, vagy vágjuk le a kalapját, és vegyük ki a belsejét.

A megtisztított hagymát vágjuk finomra, és kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd adjuk hozzá a tetszés szerint feldarabolt gombákat.

A gombát fűszerezzük sóval, borssal és kakukkfűvel. Pirítsuk addig, míg a kiengedett lé teljesen elpárolog alóla. Adjuk hozzá a tejszínt, és főzzük 2-3 percig.

Vegyük le a tűzhelyről, adjuk hozzá a zsemle kivett belsejét, a finomra vágott petrezselymet és a reszelt sajt felét.

A zsemléket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.

Töltsük meg a zsemléket a gombás raguval, a tetejükre szórjuk rá a maradék sajtot, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 8-10 percig süssük a zsemléket.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon