
Filléres köménymagleves a nagyi konyhájából: pirított kenyérrel kínáld

A régi mamaféle receptek szerények, mégis finomak, ez a köménymagleves is ilyen, amely szinte a semmiből készül.
Az egyszerű leves spórolós napokon remek választás. Friss petrezselyemmel megszórva még izgalmasabbá teheted, de néhány szem krumpli és répa is elfér benne, ha túl szegényesnek találod. Bár a kömény a fő ízesítő, a levesbe 2-3 darab tojást is belecsorgathatsz, úgy sokkal kiadósabb lesz.
A leves mellé remekül illik a pirított kenyér vagy a levesgyöngy, de csipetkével vagy galuskával is kínálhatod.
Filléres köménymagleves

Hozzávalók 4 személyre
- kevés olaj
- 2 evőkanál finomliszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 liter víz
- 1 teáskanál őrölt kömény
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
Az olajat forrósítsuk fel, majd 1-2 perc múlva keverjük hozzá a lisztet és pirítsuk zsemleszínűre. Ezután a fokhagymát reszelve keverjük hozzá a pirospaprikával együtt, majd 1 perc után öntsük fel a vízzel.
A levest fűszerezzük őrölt köménnyel, sóval és borssal, ha pedig kéznél van, házi ételízesítő kockából is adjunk hozzá 1 darabot.
A levest főzzük forrásig, majd házi krutonnal vagy levesgyönggyel kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!