Citromos, görög joghurtos pác csirkéhez: szaftos és omlós lesz a hús

joghurtoscsirke2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha a grillszezonban csak egy receptet próbálsz ki, ez legyen az, a hús hihetetlenül finom és puha lesz.

Ha a csirkemellet unalmas alapanyagnak tartod, vagy azért nem kedveled, mert szárazabb húsrész, próbáld ki joghurtba pácolva, nagyon szaftos és omlós lesz. A joghurtos páchoz a görög ízek passzolnak, a citrom, a fokhagyma, az oregánó, olívaolaj nagyon jól áll neki, de egy kevés mézet is keverhetsz bele. 

Nem csak csirkemellfilével dolgozhatsz, csirkecombot is pácolhatsz ezzel a marináddal, de másfajta hússal is tökéletesen működik. Ha kedveled a csípős ízeket, keverj a só és bors mellé egy kevés chilipelyhet is, nagyon izgalmas lesz a végeredmény. 

A pácot előre is elkészíteheted, légmentesen záható dobozban, a hűtőben 3 napig is eláll.

Görög joghurtos pác csirkéhez

joghurtoscsirke

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 gramm csirkemellfilé
  • 140 gramm görög joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 darab biocitrom
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek alma- vagy fehérborecet
  • 1 ek méz
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst vágjuk kockákra vagy csíkokra, ahogy tetszik.

A fokhagymát pucoljuk meg, zúzzuk össze. A citrom levét facsarjuk ki, a héját reszeljük le.

A pác hozzávalóit keverjük össze egy nagyobb tálban. Tegyük bele a húst, keverjük vele össze. Fedjük le a tálat, tegyük a hűtőbe legalább 6 órára.

A szokásos módon grillezzük. A kockára vágott húst húzzuk nyársra. Kb. 10-15 percig süssük, közben forgassuk, míg mindenhol át nem sül.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük