
Krémes, fűszeres görög joghurtos pác nem csak húsokhoz: grillezéshez tökéletes

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Édesburgonyás curry csicseriborsóval: mogyoró roppan benne

Egyszerű répás-gyömbéres salátaöntet: bármilyen zöldséget feldob

Maradékmentő pirított rizssaláta: tápláló vacsora 20 perc alatt

Csokoládéba mártott, mogyoróvajas keksz: liszt- és cukormentes recept

Krémes, tejszínes-brokkolis csirkemell: isteni ebéd fél órán belül
A zöldségek sokkal ízletesebbek, a húsok sokkal puhábbak lesznek, ha előre bepácolod őket, minél tovább maradnak a marinádban, annál finomabbak lesznek.
A grillhúsokat és a grillezett zöldségeket is a köbre emeli egy finom pác, ez a görög joghurtos változat nagyon izgalmas. A joghurtba sok-sok fokhagyma, citromhéj és -lé, vörösborecet és oregánó kerül, illetve egy kevés méz ellensúlyozza a savanykás ízeket.
A pácban minimum 6 órát, de inkább egy egész éjszakát kell állnia a húsnak vagy zöldségnek, mivel ennyi idő alatt érnek össze az ízek, ráadásul a joghurt nem csak ízesít, nagyon puhává teszi és szaftosan tartja a húst.
A pácot előző nap is bekeverheted, légmentesen lezárva, hűtőben 3 napig is eláll.
Görög joghurtos pác

Hozzávalók -+ decihez
- 1 kg hús/zöldség
- 30 dkg görög joghurt
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 kisebb darab biocitrom
- 2 ek. olívaolaj
- 2 ek. vörösborecet
- 2 ek. méz
- 1 ek. oregánó
- 2 tk. só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A joghurtot, a zúzott fokhagymát, a 2 citrom reszelt héját és az egyik levét, az olívaolajat, az ecetet, a mézet és a fűszereket keverjük alaposan egybe.
Öntsük a pácot az előkészített húsra vagy zöldségre, alaposan forgassuk vele egybe, majd tegyük a hűtőbe minimum 6 órára.
Süssük készre a húst/zöldséget a grillen, az idő az alapanyagtól függ.
Fotó: Getty Images