![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Szaftos, fűszeres kéregben grillezett csirkemell: a szárazpáctól lesz ízes a hús
![grillcsirkemell](https://kep.index.hu/1/0/3340/33400/334006/33400626_2558988_1b392b1a435d2f490ed3c258dd1c2824_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Nem csak zsíros húsokat érdemes grillezni a szezonban, egy jó pác a legegyszerűbb, natúr ízű csirkemellet is a köbre emeli.
Grillszezonban kötelező húst sütni a rácson, és bár erre a célra a zsírosabb, szaftosabb húsok a népszerűbbek, csirkemell is lehet ízletes és szaftos. A titka a pácban rejlik, ez lehet nedves- és szárazpác, előbbiben egy kis ideig pihennie kell a húsnak, utóbbi inkább a gyors megoldás.
Szárazpác esetén különböző fűszereket keverünk össze egy pici olajjal, majd ezt a keveréket a húsba dörzsöljük. Az olaj megkönnyíti a fűszerek eloszlatását a hússzeleteken - öntsük rá a pácot a csirkemellre, majd a kezünkkel dörzsöljük bele minden oldalába.
Grillezett csirkemell
![grillcsirkemell2](https://kep.index.hu/1/0/3340/33400/334006/33400638_fba9361835f8a4bd3aee5d51d62ffc1b_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 4 darab csirkemellfilé
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 0.5 teáskanál őrölt koriander
- 0.5 teáskanál füstölt paprika
- 0.5 teáskanál tengeri só
- 0.25 teáskanál bors
- 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
Melegítsük elő a grillt közepes fokozaton.
Egy kis tálban keverjük össze a fűszereket az olívaolajjal.
A pácot öntsük a húsra, majd dörzsöljük bele a csirkemellfilék mindkét oldalába.
Tegyük a csirkemelleket a grillre, mindegyik oldalukat 5-7 percig süssük, ez a hús vastagságától is függ. Ha belül már nem rózsaszín, készen van.
Rögtön, frissen, salátával tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!