Laktató görög tésztasaláta grillezett csirkemellel: fűszeres öntetet is mutatunk

8
Nyomtatás
gorog-tesztasalata
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Klasszikus kedvenc újragondolva: bár meleg időben jólesnek a könnyed saláták, nem árt, ha tartalmas is az étel, ez a tésztás-csirkés verzió a tökéletes kompromisszum.

Ha te is szereted a frissítő görögsalátát, készítsd el laktatóbb verzióban, tésztával és csirkével keverve tartalmas és legalább olyan finom lesz. A dresszing is isteni, érdemes megtanulni a receptjét, más salátákat is feldobhat.

Grillszezonban a rácson érdemes sütni a fűszeres húst, de ha erre nincs lehetőséged, természetesen serpenyőben is körbepiríthatod. Fontos, hogy a tésztát al dentére főzd, és teljesen hűtsd ki, mielőtt összekevered a többi alapanyaggal, különben magába szívhatja az öntet egy részét.

Görög tésztasaláta grillcsirkével

gorog-tesztasalata2

Hozzávalók 8 személyre

Saláta:

  • 500 g tészta (penne vagy fusilli)
  • 500 g csirkemellfilé
  • 1 tk olasz fűszerkeverék
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 db kígyóuborka
  • 250 g koktélparadicsom
  • 1 fej lila hagyma
  • 90 g olívabogyó (fekete)
  • 100 g feta sajt
  • 0.5 csokor friss petrezselyem
  • ízlés szerint só, bors

Dresszing:

  • 180 ml extraszűz olívaolaj
  • 60 ml vörösborecet
  • 2 ek reszelt parmezán
  • 1 ek petrezselyem (szárított)
  • 0.5 tk bazsalikom
  • 0.5 tk oregánó
  • 0.5 tk fokhagymapor
  • 1 tk
  • 1 tk cukor
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A dresszing hozzávalóit keverjük egybe, tegyük a hűtőbe tálalásig.

Melegítsük elő a grillt/grillserpenyőt közepes/magas fokozaton (kb. 200 fokon).

A csirkemelleket tisztítsuk meg, ha szükséges, majd kenjük be olajjal, és olasz fűszerkeverékkel, sóval, borssal ízesítsük. 

Tegyük a csirkemelleket a grillre/serpenyőbe, majd oldalanként 5-6 percig süssük, vagy míg a belsejük már nem rózsaszín. (Serpenyőben lehet, több idő kell neki.) Hagyjuk őket pihenni 5 percig, majd vágjuk falatnyi darabokra.

Közben a tésztát főzzük al dentére a csomagoláson írtak szerint. Szűrjük le, öblítsük át hideg vízzel, tegyük félre.

Közben készítsük elő a zöldségeket: az uborkát mossuk meg, kockázzuk össze, a koktélparadicsomokat és az olívabogyókat felezzük el, a lila hagymát vágjuk vékony szeletekre, a fetát kockákra, a petrezselymet aprítsuk össze.

Keverjük össze a tésztát, a csirkét, a zöldségeket, a sajtot és a petrezselymet egy nagy tálban. Mielőtt tálalnánk, forgassuk össze a dresszinggel.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon