Frissítő görög saláta édes paradicsommal: citromos dresszinggel az igazi
Amennyire egyszerűnek tűnik, annyira összetett az ízvilága, húsok mellé köretként, de laza ebédként is megállja a helyét pirítóssal kínálva.
Ha te is szereted a frissítő görögsalátát, készítsd el laktatóbb verzióban, tésztával és csirkével keverve tartalmas és legalább olyan finom lesz. A dresszing is isteni, érdemes megtanulni a receptjét, más salátákat is feldobhat.
Grillszezonban a rácson érdemes sütni a fűszeres húst, de ha erre nincs lehetőséged, természetesen serpenyőben is körbepiríthatod. Fontos, hogy a tésztát al dentére főzd, és teljesen hűtsd ki, mielőtt összekevered a többi alapanyaggal, különben magába szívhatja az öntet egy részét.
A dresszing hozzávalóit keverjük egybe, tegyük a hűtőbe tálalásig.
Melegítsük elő a grillt/grillserpenyőt közepes/magas fokozaton (kb. 200 fokon).
A csirkemelleket tisztítsuk meg, ha szükséges, majd kenjük be olajjal, és olasz fűszerkeverékkel, sóval, borssal ízesítsük.
Tegyük a csirkemelleket a grillre/serpenyőbe, majd oldalanként 5-6 percig süssük, vagy míg a belsejük már nem rózsaszín. (Serpenyőben lehet, több idő kell neki.) Hagyjuk őket pihenni 5 percig, majd vágjuk falatnyi darabokra.
Közben a tésztát főzzük al dentére a csomagoláson írtak szerint. Szűrjük le, öblítsük át hideg vízzel, tegyük félre.
Közben készítsük elő a zöldségeket: az uborkát mossuk meg, kockázzuk össze, a koktélparadicsomokat és az olívabogyókat felezzük el, a lila hagymát vágjuk vékony szeletekre, a fetát kockákra, a petrezselymet aprítsuk össze.
Keverjük össze a tésztát, a csirkét, a zöldségeket, a sajtot és a petrezselymet egy nagy tálban. Mielőtt tálalnánk, forgassuk össze a dresszinggel.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu