
Frissítő, epres limoncello spritz: ezzel indítsd a nyarat
Édes, gyümölcsös, friss, és annyira finom, hogy itatja magát, úgyhogy csak óvatosan a duplázással!
A koktélok jó részénél az akasztja meg a folyamatot, hogy gyakran szükség van shakerre. Most viszont egy olyan receptet mutatunk, amelyhez egyáltalán nem lesz szükség erre az eszközre.
Az élénk színű, édes görögdinnye csak úgy ontja magából a nyári hangulatot, és ha mindezt még egy kis alkohollal, lime-mal és egy parányi jalapeñóval is megfűszerezzük, igazán üdítő, hideg italt kapunk a koktélospoharunkba.
Készítsünk elő 4 koktélospoharat.
Mindegyik pohár peremét kenjük meg egy lime-gerezddel, majd állítsuk bele őket, ízlés szerinti mennyiségű tengeri sóba. Így kapjuk meg a klasszikus koktélpoharas „köntöst”.
Ezután töltsük meg a poharakat jéggel, majd készítsük el a koktélt.
A paprikát mossuk meg, és karikázzuk fel vékonyan.
Egy kisebb tálban keverjük össze a tequilát és a jalapeñokarikák felét.
Hagyjuk állni kb. 20-30 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A görögdinnyét vágjuk fel, magozzuk ki, és tegyük a turmixgépbe. Adjuk hozzá a lime levét és egy marék jeget is, majd turmixoljuk simára.
Tálaláshoz öntsük a dinnyés levet az előkészített poharakba, majd mindegyik pohárhoz keverjünk hozzá 2 evőkanál tequilát.
Díszítsük a poharakat lime- vagy dinnyeszeletekkel, és már kortyolhatjuk is.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu