Van élet az Aperol Spritz után: így készíts koktélt limoncellóból

Limoncello
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Kevés helyen sajátították el úgy az egyszerű és mégis stílusos koktélkészítés művészetét, mint Olaszországban.

Az aperitivo – a munka utáni, de még a vacsora előtti időszak – fogalma Itáliában olyan klasszikusnak számít, mint nálunk a kilépő pálinka. Egyetlen baráti beszélgetés, vacsora vagy találka sem maradhat el egy pohár finom bor, limoncello vagy éppen egy koktél nélkül.

Dél-Olaszország egyik ilyen különlegességéből, a már említett limoncellóból nőtte ki magát egy új koktélvariáció, a Limoncello Spritz, amely méltó vetélytársa lehet a mindenki által ismert Aperol Spritznek is. 

Mi most megosztjuk veled ennek a citrusos, proseccós koktélnak a receptjét, amit így már te is könnyedén elkészíthetsz otthon, hogy megízleld az Amalfi-parti, la dolce vita érzést.

Mivel az olasz citrusligetek távol vannak tőlünk, így a limoncellofőzésbe most nem bonyolódnánk bele. Szerencsére azonban a nagyobb üzletekben vagy gasztroboltokban már itthon is hozzájuthatunk kiváló minőségű limoncellolikőrökhöz.

Limoncello Spritz

limoncello-spritz

Hozzávalók 4 pohárhoz

  • 6 db jégkocka
  • 1.5 dl limoncello
  • 4.5 dl prosecco
  • 1 dl szóda
  • 1 db citrom
  • ízlés szerint bazsalikom, menta
Recept idők

Elkészítés:

Az elkészítéséhez keressünk egy nagy koktélospoharat és töltsük fel jégkockákkal. Erre öntsük rá a 1,5 dl limoncellót, majd a 4,5 dl proseccót, végül pedig az 1 dl szódát, amely még pezsgőbbé varázsolja a koktélt.

Ha pedig díszíteni is szeretnénk, úgy annak is csak a képzelet szabhat határt: egy szelet citrom, pár menta- vagy bazsalikomlevél, és máris exkluzívvá tettük a nyári esték új kedvencét.  

Fotók forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük