Hűsítő Aperol Spritz rozéval: így is próbáld ki a nyári kedvencet
Ha neked is az Aperol Spritz a kedvenc nyári italod, házilag is készítsd el, ez a rozés változat szinte még finomabb, mint a klasszikus.
Az aperitivo – a munka utáni, de még a vacsora előtti időszak – fogalma Itáliában olyan klasszikusnak számít, mint nálunk a kilépő pálinka. Egyetlen baráti beszélgetés, vacsora vagy találka sem maradhat el egy pohár finom bor, limoncello vagy éppen egy koktél nélkül.
Dél-Olaszország egyik ilyen különlegességéből, a már említett limoncellóból nőtte ki magát egy új koktélvariáció, a Limoncello Spritz, amely méltó vetélytársa lehet a mindenki által ismert Aperol Spritznek is.
Mi most megosztjuk veled ennek a citrusos, proseccós koktélnak a receptjét, amit így már te is könnyedén elkészíthetsz otthon, hogy megízleld az Amalfi-parti, la dolce vita érzést.
Mivel az olasz citrusligetek távol vannak tőlünk, így a limoncellofőzésbe most nem bonyolódnánk bele. Szerencsére azonban a nagyobb üzletekben vagy gasztroboltokban már itthon is hozzájuthatunk kiváló minőségű limoncellolikőrökhöz.
Az elkészítéséhez keressünk egy nagy koktélospoharat és töltsük fel jégkockákkal. Erre öntsük rá a 1,5 dl limoncellót, majd a 4,5 dl proseccót, végül pedig az 1 dl szódát, amely még pezsgőbbé varázsolja a koktélt.
Ha pedig díszíteni is szeretnénk, úgy annak is csak a képzelet szabhat határt: egy szelet citrom, pár menta- vagy bazsalikomlevél, és máris exkluzívvá tettük a nyári esték új kedvencét.
Fotók forrása: Getty Images