Vajban sült grillezett barack: elképesztően finom magában, de fagyival még jobb
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Nyáron a mézédes gyümölcsök és friss saláták a kedvencek, illetve ilyenkor imádunk a szabadban főzni - grillezni, bográcsozni mindig nagy élmény.
A forró grillrácsra pácolt húsok és zöldségek kerülnek a leggyakrabban, pedig gyümölcsök is pirulhatnak rajta. A grillen minden macera nélkül készül el a gyümölcs, amit desszertként is szervírozhatunk fagyi mellé vagy mézzel meglocsolva, de magában is isteni lesz.
A lédús, zamatos barackba élmény beleharapni, az egyik legfinomabb gyümölcs, ráadásul nagyon változatosan lehet felhasználni - kerülhet hűsítő hideg levesekbe, süteményekbe, lekvárba, befőttbe és gyümölcssalátába is, sőt, grillre dobva is csodálatos lesz.
Grillezett barack
Hozzávalók 4 darabhoz
- 4 darab barack
- 3 evőkanál vaj
- cukor a forgatáshoz
Elkészítés:
A barackokat megmossuk, majd félbevágjuk, a magházat eltávolítjuk. A félbevágott gyümölcsöt olvasztott vajjal megkenjük, majd cukorba forgatjuk, aztán mehet is a grillre pirulni. Mindkét oldalát megsütjük, oldalanként körülbelül 5 percig. Ha nincs lehetőségünk a szabadban grillezni, serpenyőben is elkészíthetjük így a barackot. Magában is fogyasztható, de fagyi mellé vagy mézzel meglocsolva sokkal finomabb lesz.
Fotó: Getty Images