
Vajban sült grillezett barack: elképesztően finom magában, de fagyival még jobb

Cikkek


Ízletes zöldséggolyó házilag: sütőben pirul aranybarnára

Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben
Ropogós

Ropogós spenótgolyó jó fokhagymásan: partifalatnak is beillik

Pofonegyszerű banánfánk 20 perc alatt: alig valamiből készül

Ellenállhatatlan Hasselback-krumpli: belesül a kolbász szaftja

Vajpuha, fűszeres csirkemáj ázsiai módra: a szójaszósz a lelke

Pihe-puha édesburgonyás kenyér: garantáltan megédesíti a reggeledet
Nyáron a mézédes gyümölcsök és friss saláták a kedvencek, illetve ilyenkor imádunk a szabadban főzni - grillezni, bográcsozni mindig nagy élmény.
A forró grillrácsra pácolt húsok és zöldségek kerülnek a leggyakrabban, pedig gyümölcsök is pirulhatnak rajta. A grillen minden macera nélkül készül el a gyümölcs, amit desszertként is szervírozhatunk fagyi mellé vagy mézzel meglocsolva, de magában is isteni lesz.
A lédús, zamatos barackba élmény beleharapni, az egyik legfinomabb gyümölcs, ráadásul nagyon változatosan lehet felhasználni - kerülhet hűsítő hideg levesekbe, süteményekbe, lekvárba, befőttbe és gyümölcssalátába is, sőt, grillre dobva is csodálatos lesz.
Grillezett barack

Hozzávalók 4 darabhoz
- 4 darab barack
- 3 evőkanál vaj
- cukor a forgatáshoz
Elkészítés:
A barackokat megmossuk, majd félbevágjuk, a magházat eltávolítjuk. A félbevágott gyümölcsöt olvasztott vajjal megkenjük, majd cukorba forgatjuk, aztán mehet is a grillre pirulni. Mindkét oldalát megsütjük, oldalanként körülbelül 5 percig. Ha nincs lehetőségünk a szabadban grillezni, serpenyőben is elkészíthetjük így a barackot. Magában is fogyasztható, de fagyi mellé vagy mézzel meglocsolva sokkal finomabb lesz.
Fotó: Getty Images