Grillezett padlizsán sok fokhagymával: a füstös íz a lelke
A grillszezonban nemcsak húsos fogásokon érdemes gondolkodni, hanem zöldségesekben is: ezek közül a padlizsán az egyik, amelynek nagyon jól áll a grillezés.
Ehhez a körethez mindössze 15 percre és néhány alapanyagra lesz szükséged. Az egyszerűsége ellenére egy nagyon finom és mutatós étel, és ha szereted a gombát, akkor mindenképp adj neki egy esélyt a grillszezonban. Az így készített gombák kívül kellemesen megpirulnak, belül pedig roppanósak és lédúsak maradnak. Szinte bármilyen feltéttel társíthatod, de kisebb darabokra vágva tacóba vagy szendvicsekbe is pakolhatod.
A gomba vásárlásánál a következőket vedd figyelembe. Ha nagyobb darabokat választasz, akkor érdemes felszeletelni vagy negyedekbe vágni, hogy könnyebben átvegye a pác ízét és gyorsabban átsüljön. Az egészen aprókat pedig csak az itt leírtak szerint készítsd elő, és már mehetnek is a hurkapálcára!
A gomba kivételével tegyünk minden hozzávalót egy kisebb tálkába, és keverjük össze.
A gombákat tisztítsuk meg, mérettől függően daraboljuk közel egyforma nagyságúra, és locsoljuk rájuk a szószt. Alaposan forassuk össze, hogy mindenhol átjárja őket.
Szurkáljuk hurkapálcákra, és grillen vagy előmelegített grillserpenyőben süssük 5-7 percig, vagy amíg megpuhulnak, időnként forgatva. Azonnal fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu