
Grillezett padlizsán sok fokhagymával: a füstös íz a lelke

A grillszezonban nemcsak húsos fogásokon érdemes gondolkodni, hanem zöldségesekben is: ezek közül a padlizsán az egyik, amelynek nagyon jól áll a grillezés.
A grillszezon közeledtével a legtöbb embernek a kolbász, a tarja, a szalonna vagy a különféle nyársak (többnyire húsosak) jutnak az eszébe. Abban az esetben sem kell azonban kihagynod a nagy családi vagy baráti grillezéseket, ha nem eszel húst, sőt még sajt nélkül is jóllakhatsz egy ilyen eseményen.
A zöldségek ugyanis remekül helytállnak a grillrácson is, és most a kedvencemnek, a padlizsánnak hoztam el a receptjét. Mivel ennek a zöldségnek önmagában nincsen jellegzetes íze, nagyon jót tesz neki a faszénen történő sütés, hiszen ezáltal egy semmihez sem fogható füstös aromát kap. Az ízélményt pedig a zöldfűszerek és a sok fokhagyma fokozza.
-
2023-05-25 09:36:02
-
2023-05-16 10:16:01
-
2022-08-22 10:16:01
Grillezett padlizsán

Hozzávalók 4 személyre
- 2 nagy db padlizsán megmosva, felkarikázva
- 3 ek olívaolaj
- 6 db fokhagyma apróra vágva
- 0.5 tk só
- 0.5 tk frissen őrölt fekete bors
- 1 tk szárított kakukkfű
- 1 csokor friss petrezselyem apróra vágva
Elkészítés:
Az ujjnyi vastagra karikázott padlizsánokat tegyük tálcára, és locsoljuk meg az olívaolajjal.
Szórjuk meg a fűszerekkel, és alaposan forgassuk össze, hogy a szeletek mindkét oldalát átjárják az aromák.
Tegyük őket grillrácsra, és 15-20 perc alatt süssük őket aranybarnára. Félidőben fordítsuk őket a másik oldalukra. Akkor vannak készen, ha kissé fonnyadtnak tűnnek.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!