Grillezett kukoricából készült tócsni friss petrezselyemmel
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ha nyár, akkor grillezés, ha vízpart, akkor kukorica, ha összevonjuk a kettőt, akkor grillezett kukorica. Elképesztően jó állagot és intenzív ízt érhetünk el, ha megpirítjuk a kukoricát.
Ha pedig még mindig nem elég a jóból, akkor készítsünk belőle tócsnit. Friss petrezselyemből, kétféle liszttel készül, de reszelt sajttal is fel lehet turbózni. Petrezselyem helyett használhatunk koriandert, de a fűszerezéssel is lehet kísérletezni, a chili nagyon jól megy a kukoricához.
Végszükség esetén konzervből is készülhet
Bár pont az a lényege ennek a tócsninak, hogy grillezett kukorica az alapja, ha nincsen lehetőségünk a grillezésre vagy nagyon sürgősen kellene készítenünk valamit, akkor végszükség esetén konzervből is összeállítható. Ha pedig az előző napi grillpartiról maradt meg sok kukorica, akkor ne gondolkodjunk azon tovább, hogy mit készítsünk belőle.
A legjobb, ha frissen, melegen fogyasztjuk az elkészült tócsnikat, de hűtőben 1 napig bátran tárolhatjuk őket. Lefagyasztani nem érdemes, közel sem lesz olyan az íze és az állaga, mint amilyennek lennie kellene.
Kukoricatócsni
Hozzávalók 6 adaghoz
- 0.33 bögre kukoricaliszt
- 0.25 bögre liszt
- 0.5 teáskanál sütőpor
- 0.5 teáskanál só
- 0.5 teáskanál bors
- 1 marék petrezselyem
- 0.33 bögre tej
- 2 bögre grillezett kukorica
- ízlés szerint olaj
Elkészítés:
Grillezzük meg a kukoricát, vágjuk le róla a szemeket. Ha nagyon sietünk, használhatunk konzervet is.
Egy tálban keverjük össze a kétféle lisztet, sütőport, fűszereket és az apróra vágott petrezselymet. Fokozatosan adjuk hozzá a tejet, kevergessük, míg sűrű massza nem lesz. Mehet bele a kukorica is.
Egy serpenyőben melegítsünk olajat, majd öntsünk bele 1/3 bögrényi adagokat, annyit, amennyi kényelmesen elfér egymás mellett. Süssük 5-5 percig mindkét felét, míg aranybarna nem lesz.
Melegen, tejföllel vagy joghurtos mártogatóssal kínáljuk.
Fotó: Getty Images