Serpenyőben sült, fűszeres húsgombóc: ebből biztos a repeta

gyhcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Pillanatok alatt elkészül a húsgolyó, mely a fokhagyma és a gyömbér zamatától lesz ellenállhatatlan.

A húsgolyó egyszerű finomság, bátran kijelenthető, hogy mindenki szereti. Végtelen variációban készülhet, sertés-, marha-, csirke- vagy pulykahúsból is összeállítható. A massza fűszerezésével is játszhatsz, használhatsz sokfajta ízesítőt, de olykor néhány alapanyag is elég, hogy az ízek szimfóniája rabul ejtsen.

Maradva az egyszerűség vonalán, a hús a hagyományos só, bors, fokhagyma ízesítés mellett gyömbérrel egészül ki, amelytől pikánsabb, különlegesebb lesz. A megsült húslabdákat sok mindennel kínálhatod, lehet az saláta, krumplipüré, de még a szerény paradicsomos tészta tetején is szervírozhatod, egy biztos, aki kóstolja, követeli majd a repetát.

Gyömbéres, fokhagymás húsgolyó

gyhgct

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg darált sertéshús
  • só ízlés szerint
  • fehér bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál gyömbér (reszelt)
  • kevés olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A darált húst tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a fűszereket, és keverjük össze a masszát.

A masszából formázzunk tetszőleges méretű húsgolyókat, majd kevés olajon, 8-12 perc alatt, fedő alatt, félidőnél megforgatva süssük készre őket.

A húsgolyót kínáljuk saláta vagy zöldséges rizs, krumplipüré, izgalmas mártás mellé.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük