Egyszerű paradicsomos tészta pillanatok alatt: olívaolajtól és fokhagymától illatos
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Szénhidrátcsökkentett lenmagos kenyér: ketogén diétába is szuper
Aranybarnára sült koreai zöldséges palacsinta: eteti magát, olyan finom
Csodaszép csokis-céklás kuglóf: álompuha, szaftos és rostban gazdag
Lassú tűzön főtt német gulyás: a gazdag, paprikás szósz a titka
6 finomság stressz ellen: cseréld a kávét matcha teára
Az olívaolajnak köszönhetően sokkal selymesebb, a fokhagymának köszönhetően pedig sokkal finomabb lesz a pazar, szaftos tésztás étel.
A paradicsomos tészta igazi klasszikus, egyszerű villámfogás, mely rengeteg változatban ismert. Van, aki konzervből készíti, míg más friss paradicsomból, de a kettő találkozásából is fantasztikus finomság hozható össze.
Az elkészült ételt sajttal megszórva is kínálhatod, de ha szeretnéd, néhány darab koktélparadicsommal és bazsalikomlevéllel még frissebbé teheted az összhatást, és még egy kis olívaolajjal is meglocsolhatod.
Szereted a paradicsomos tésztát? Akkor próbáld ki garnélával, tonhallal vagy vodkával dúsítva.
Paradicsomos tészta
Hozzávalók 4 személyre
Tészta:
- 1 darab vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- kevés olívaolaj
- 30 dkg paradicsom
- 2 levél bazsalikom
- só és bors ízlés szerint
- 300 g paradicsompassata
- 400 g tészta
Tálalás:
- reszelt parmezán ízlés szerint
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát vágjuk finomra, kevés olajon, alacsony lángon kezdjük el dinsztelni.
Amikor a hagyma üveges lesz, adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot, a bazsalikomlevelet, sót és borsot, a paradicsompassatát is öntsük rá. Főzzük 15-25 percig a mártást, majd az egészet turmixoljuk selymes állagúra.
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint, majd forgassuk egybe a szósszal. Tálalásnál reszelt parmezánnal kínáljuk.
Fotó: Getty Images