Pikáns, gyömbéres pácban sült csirke – Különleges fogás kevés munkával

4
Nyomtatás
szezámmagos csirke cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Kevés munkával izgalmas sült csirkemellet készíthetsz, ha kilépnél a megszokott keretek közül, próbáld ki ezt a receptet.

A gyömbér nemcsak egészséges, hanem igazán pikáns ízt is ad, az indiai konyha előszeretettel használja. De nem csak ételek fűszerezésére alkalmas, jó kis méregtelenítő turmixokat is készíthetsz belőle kurkumával és fahéjjal dúsítva. Húsokat is pácolhatsz gyömbérrel, a csirkecombnak is nagyon jól áll, például chilivel kombinálva. Ha pedig nem kívánod a húst, készíts tavaszi tekercset, amelyből szintén nem hiányozhat a gyömbér. 

Mézből és szójaszószból is nagyon izgalmas édes-pikáns öntetet kapsz, csak rá kell önteni a csirkemellre, majd összesütni vele, hogy szaftos és puha legyen a végeredmény. 

Gyömbéres pácban sült csirke

szezámmagos csirke recept

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 2 szelet csirkemell
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 darab gyömbér (friss, 3 centiméter)
  • 100 milliliter szójaszósz
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál szezámolaj
  • 1 evőkanál szezámmag
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket szeleteljük fel ízlés szerint. Tegyük egy tálba, sózzuk, borsozzuk, öntsünk rá 2 evőkanál olívaolajat és tegyük hűtőbe egy órára. A gyömbért tisztítsuk meg és reszeljük le, a fokhagymát vágjuk egészen apróra. 

Egy kisebb tálban keverjük össze a mézet, a szójaszószt és a szezámolajat, a reszelt gyömbért és az apróra vágott fokhagymát. 

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. 

Egy jénaiba öntsünk 2 evőkanál olajat, majd fektessük bele a bepácolt húsokat. Süssük a húsokat 25 percig, majd amikor megpuhultak, öntsük rájuk a szójaszószos keveréket, szórjuk meg szezámmaggal és süssük további 5-6 percet. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon