
Frissítő, gyulladáscsökkentő detox turmix - Így méregteleníts az ünnepek után

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Hagyományos kaszinótojás: vajtól és majonéztől krémes a töltelék
Ropogós

Joghurtos krumplisaláta ropogós zöldségekkel: köretként is mennyei

Puha, légies sárgarépaszuflé: különleges húsvéti desszertet mutatunk

Egyszerű, omlós vajas keksz: kedvedre formázhatod, szaggathatod

Dijoni mustárral sült krumpli: ízletes és gyors köret húsok mellé

Ropogós, aranybarna morzsában sült skót tojás: egyszerű az elkészítése
A fahéj, a gyömbér és a kurkuma természetes csodaszerek, csökkentik a gyulladást és megtisztítják a szervezetet.
A másnaposság legjobb ellenszere a detox turmix, amelyben olyan gyulladáscsökkentő alapanyagok vannak, mint például a gyömbér vagy a kurkuma. A fűszerek erőteljes, intenzív ízét a gyümölcsök lágyítják, ebben a receptben banán, répa és ananász, de a kókuszital is finom ízt ad neki.
Friss ananászt szinte egész évben be lehet szerezni a nagyobb üzletek polcairól, de B-tervként fagyasztott vagy konzerv változatot is lehet használni, sőt, akár ananászlevet is. Fontos viszont, hogy gyömbérből mindenképpen frisset vegyél.
A fahéj, a gyömbér és a kurkuma mind-mind gyulladáscsökkentő, antioxidáns hatású fűszerek, érdemes őket minél gyakrabban fogyasztani. Méregtelenítés céljából különösen ajánlottak, de vigyázz velük, elég erőteljes az ízük, nem szabad átesni velük a ló túloldalára sem.
Detox turmix

Hozzávalók 6 pohárhoz
- 1 kis darab gyömbér
- 2 darab banán
- 2 darab répa
- 225 gramm ananász
- 375 milliliter kókuszital
- 0.5 teáskanál fahéj
- 0.5 teáskanál kurkuma
- 1 evőkanál vaníliakivonat
Elkészítés:
Az ananászt pucoljuk meg, daraboljuk össze. (Ha konzervet használunk, öntsük le a levét, csöpögtessük le.)
A gyömbérből vágjunk le egy 2 centiméteres darabot, pucoljuk meg, reszeljük le. A banánokat és a répákat hámozzuk meg, daraboljuk össze.
Tegyünk minden hozzávalót egy turmixgépbe, majd alaposan turmixoljuk össze. Kezdjük alacsony fokozaton, majd kapcsoljunk egyre magasabbra. Addig pürésítsük, míg egynemű nem lesz. Aki szeretne, jégkockát is turmixolhat bele.
Fotó: Getty Images