![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Ha izgalomra vágysz, készíts sült cékla salátát avokádóval, kék sajttal és dióval
Nem szereted a céklát? Most megszereted!
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A salátákban az a jó, hogy általában nincs velük sok teendő, de ha jól válogatjuk össze az alapanyagokat, az ízük, hát az valami fenomenális lesz. Ez a saláta pont ezt tudja.
A céklát sokan nem szeretik, de mivel borzasztóan egészséges, mégiscsak próbálják megszeretni. Ebben a salátában tutira menni fog. A magyar konyhában ugyan nem túl fantáziadúsan használjuk, leginkább savanyúságként fordul elő, az is főképp a menzákon, és, ha innen nézzük, érthető is, hogy miért nem nagy kedvenc a cékla. Ha viszont jól készítjük el, azzá válik.
Meg kell sütni, az a titka, így a benne lévő cukor karamellizálódik, és finom, édes ízt kap, mint minden más zöldség, amit a sütőbe toltunk. Ez után már csak pár finom falatot kell hozzákeverni ízesítésnek, és már kész is a remek saláta.
A titkos összetevő
Na jó, annyira nem is titkos, mert eláruljuk. A tetejére csöpögtessünk lime levet, ami egyrészt megelőzi, hogy az avokádó megbarnuljon, és egyébként is egységbe, harmóniába hozza a cékla, a rukkola, a kéksajt, az avokádó és a dió ízét. Egy-két szelet pirítóssal komplett vacsorát kapsz, érdemes kipróbálni.
Sült cékla saláta avokádóval, kéksajttal és dióval
![baked beetroot salad with blue cheese and avocado](https://kep.index.hu/1/0/2909/29096/290964/29096469_a3fa9e9fe56722c7d78d4dbaa223ad53_wm.jpg)
Hozzávalók 2 adaghoz
- 0.5 kilogramm cékla
- 1 darab avokádó
- 10 dekagramm kéksajt
- 1 marék dió
- 1 marék rukkola
- 1 darab lime leve
- 2 evőkanál olívaolaj a cékla sütéséhez
- ízlés szerint só
Elkészítés:
Alaposan megmossuk, és meghámozzuk a céklát, és nem túl vastag csíkokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük, csöpögtetünk rá olívaolajat, és 200 fokon megsütjük. Figyeljük, meg ne égjen, a megadott sütési idő nagyban függ a sütőtől!
Amikor kész a cékla, tálba tesszük. Az avokádót meghámozzuk, szeletekre vágjuk, és megcsöpögtetjük a lime levével. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Ha akarjuk, sózzuk, és már készen is vagyunk.
Fotó: Shutterstock
Olvasd el ezt is!