Ünnepi Hasselback-burgonya füstös szószban: ropogósra pirul
Ez a mutatós burgonya sütőben pirul ropogósra, a gazdag szósznak köszönhetően pedig akár önmagában is megállja a helyét.
A hash brown, a gazdag angol reggelik gyakori kísérője, tulajdonképpen nem más, mint egy serpenyőben sült krumpliröszti. Elkészítésében sem igazán különbözik a magyaros változattól, hiszen mindössze néhány egyszerű és könnyen beszerezhető alapanyag alkotja.
Tökéletes kiegészítője lehet bármelyik sós reggelinek, de ebédhez vagy vacsorához köretként is fogyaszthatod, és még mártogatós mellé is gyors, ízletes és ropogós harapnivaló lehet.
A lereszelt krumplit sózzuk le, és tegyük félre 10 percre, hogy kiengedje a levét. Kézzel alaposan nyomkodjuk ki, adjuk hozzá a hagymát, a lisztet, a fűszereket és az olajat, és dolgozzuk össze.
A masszából formázzunk 8 egyforma korongot, és kevés olajon süssük mindegyiket aranybarnára oldalanként 4-5 perc alatt. Még melegen fogyasszuk.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
@sobors.hu