Görög grízes pite roppanós réteslapokból: illatos sziruppal meglocsolva
Ez a vajas krémmel töltött ropogós görög grízpite narancssziruppal meglocsolva az igazi.
Citrom, gyömbér és méz alkotja ezt az isteni szirupot, mely igazi kincs, hisz amellett, hogy remekül, sokféleképpen felhasználható, az immunrendszert is erősíti. A citromszirup sok változatban ismert, sokan csak limonádé vagy tea ízesítésénél alkalmazzák, pedig palacsintára vagy piskótatésztára is csorgathatod, ha pedig szereted az ázsiai konyhát, akkor sós ételek készítésénél is hasznát veszed.
A szirup sokféle változatban készülhet, a lényeg, hogy mindig biocitrommal dolgozz, amelyet használat előtt szódabikarbónás, langyos vízben át is súrolhatsz. Ha nem szereted a gyömbért, akkor egyszerűen hagyd ki belőle.
A megtisztított gyömbért reszeljük le.
A citrom héját reszeljük le, és facsarjuk ki a levét.
A lereszelt gyömbért és citromhéjat pakoljuk kis, 2,5 decis csatos üvegbe, majd öntsük rá a citromlevet és annyi mézet, amennyi megtölti az üveget. A szirup azonnal fogyasztható, de hűtőben tárolva 1-2 hónapig eláll, érdemes pár napig pihentetni, hogy összeérjenek az ízek.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu