Házi Ferrero Rocher pár hozzávalóból: nagyon mogyorós és mennyeien csokis
Krémes, gazdag és mérhetetlenül csokis. El sem hiszed, hogy házilag készült!
Garantálom, hogy ez a világ legegyszerűbb, leggyorsabban készülő, mégis legfinomabb mogyorókrémje! Régen nagy rajongója voltam a Nutellának, de idővel – és az összetevőlistát elolvasva – beláttam, hogy kevés egészségtelenebb nasi létezik nála. Amellett, hogy iszonyatosan sok cukrot tartalmaz (az első helyen szerepel az összetevők között!), rengeteg pálmaolaj is van benne. Amiből viszont csak nagyon kevés, az a mogyoró, mindössze – és ez számomra felfoghatatlan – 13 százalék!
Nem úgy, mint ennél a házi mogyorókrémnél, amelynek szinte fele a mogyoró, és emellett semmilyen tartósítószer nem kerül bele. Próbálkoztam már olyan változatokkal, amelyekhez házilag pirítottam és aprítottam a mogyorót, de egyetlen alkalommal sem lett igazán selymes a krém. Most 100 százalékos, extra krémes mogyoróvajat használtam, az eredmény pedig minden várakozásomat felülmúlta: lágy és selymes, intenzíven mogyorós, és az egész 10 perc alatt, egyetlen kis edényben készült. A mogyoróvajat ezúttal a DM-ből szereztem be, de bioboltokban is kapható.
Egy kisebb edényben melegítsük fel a kókuszkrémet, vegyük le a tűzről, és tördeljük bele az étcsokit. Fontos, hogy ne forraljuk fel, és végképp ne főzzük, mert a csoki könnyen megég.
Várjunk 4-5 percet, amíg a csokidarabok felolvadnak, majd adjuk hozzá a mogyorókrémet, a juharszirupot, a vaníliakivonatot és a sót, és alaposan keverjük össze.
Kanalazzuk közepes, kb. 3,5-4,5 dl-es befőttesüvegbe, hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd csavarjuk rá a tetejét. Hűtőben tároljuk.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
@sobors.hu