![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Így készül a tökéletes cukrászkrém: torták, piték és pohárdesszertek alapja lehet
![ckcover](https://kep.index.hu/1/0/4033/40339/403394/40339483_3078441_782df37a60bc20361f197beda75de310_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A selymes vaníliás krém tökéletesen illik pitetésztához, piskótához, és még poharas desszertek készítésénél is érdemes kipróbálni.
A sütemények lelke a krém. Még a legunalmasabb piskóta is egészen más fényben ragyog, ha a rákent töltelék ízben és textúrában tökéletes. Sokféle sütikrém gazdagítja a palettát, az egyik alaprecept a cukrászkrém, amely a vanília kellemes zamatával hódít. Persze vanília helyett mást is használhatsz, narancs- vagy citromhéját, csokifüggők csokival, de kávéval, rummal, likőrrel vagy sherryvel is kipróbálhatják.
Amire érdemes figyelni
A krém sarkalatos pontja a liszt adagolása, nagyon figyelj, hogy ne ess túlzásba, inkább kevesebb legyen, mint több, mert a sok liszttől nagyon sűrű állaga lesz. Liszt helyett keményítőt is használhatsz. A vajból mindig csak egy kis kockát dobj a krémbe, bőven elég ennyi, hogy fényes, selymes és könnyű textúrája legyen. Az elkészült krémet használd bátran, kend pitetésztára vagy torta lapjai közé. Ha túl sokat készítettél, a maradékot lefóliázva, hűtőben 2-3 napig tárolhatod.
Házi cukrászkrém
![ckct](https://kep.index.hu/1/0/4033/40339/403395/40339501_be769f6ed66df2cc48f7dcc30e6ed33a_wm.jpg)
Hozzávalók 1 adaghoz
- 300 milliliter tej
- 1 darab vaníliarúd
- 3 darab tojássárgája
- 50 gramm porcukor
- 1 evőkanál (púpozott) finomliszt
- 1 kis kocka vaj
Elkészítés:
A tejet öntsük lábasba.
A vaníliarudat vágjuk félbe, a magját kaparjuk a tejbe, a félbevágott rudat is helyezzük bele.
A vaníliarudas tejet alacsony láng felett melegítsük forrásig, majd húzzuk félre és néhány percig (4-5 perc) hagyjuk hűlni, utána szedjük ki a vaníliarudat.
A tojássárgáját a cukorral és a liszttel keverjük fehéredésig.
A tojásos keverékre öntsük rá a tej 1/3-át, alapos keverés után a maradék tejet is öntsük hozzá, keverjük csomómentesre.
A tejes keveréket öntsük vissza a lábasba, alacsony láng felett folyamatosan kevergessük addig, amíg besűrűsödik.
Miután levettük a gáztűzhelyről a krémet, keverjük addig, amíg szép selymes textúrája lesz, ezután a vajat is adjuk hozzá, keverjük simára.
A krémet öntsük tálba, fedjük le fóliával, így nem lesz ráncos a felülete, felhasználásig a hűtőben tároljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!