
Frissítő házi jégkrém mézzel és bogyós gyümölcsökkel: eper, málna és áfonya gazdagítja

Cikkek


Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence

Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld
Ropogós

Könnyű, nyári mártogatós kovászos uborkából: zöldségek és chips mellé

15 perces, meggyes-csokoládés szelet: hűsítő nyári desszert

Villámgyors, leveles tésztás pizza: utolsó pillanatos vacsi

Sajtos, csirkével töltött cukkini: ez lesz a nyár kedvence

Krémes, házi őszibarackfagyi: turmixgépben készül a nyári desszert
Szuper alaprecept, bármilyen gyümölccsel gazdagítható, ráadásul 5 perc munka van vele összesen.
Annyira egyszerű jégkrémet készíteni, mégis inkább megvesszük a boltban a kevés gyümölcstartalommal bíró verziókat, mondván, úgy jóval gyorsabb. Valójában egy - sőt, több - jégkrémet kb. 5 perc összeállítani, igaz, utána a fagyasztóban pihennie kell pár órát, de az már nem igényel semmilyen plusz energiát a részünkről.
Ebben az alapreceptben az a jó, hogy bármilyen gyümölcsből elkészíthető, ugyanúgy működik egyfélével, mint vegyesen. Cukor helyett méz édesíti, tehéntej helyett pedig kókusztejjel készül, így vegánok is nyugodtan elkészíthetik.
Házi jégkrém

Hozzávalók 4 darabhoz
- 120 gramm áfonya
- 120 gramm eper
- 120 gramm málna
- 120 milliliter kókusztej
- 60 milliliter méz
Elkészítés:
A bogyós gyümölcsöket alaposan mossuk meg.
Tegyük őket egy turmixgépbe a kókusztejjel és mézzel együtt. Turmixoljuk simára és krémesre.
A gyümölcspürét szűrjük át egy szitán, hogy az felfogja a magokat/héjdarabokat.
Az átszűrt pürét öntsük 4 darab jégkrémkészítő formába. Tegyük őket legalább 2 órára a fagyasztóba.
Fotó: Getty Images