Így készül az édes, házi kávélikőr - Alig kell hozzá valami

kávélikőr
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Összesen 10 perc munka van a házi kávélikőr készítésével, viszont egy kis türelemre szükséged lesz, míg összeérnek az ízek.

Bár a legnagyobb népszerűségnek a tejszínes likőrök örvendenek, kávérajongóknak az alábbi receptet ajánljuk. A kávélikőr elkészítése gyerekjáték, ráadásul mivel nem tartalmaz tejterméket, sokáig eláll a hűtőben.  

A legtöbb recept instant kávéval készül, de én direkt olyat kerestem, amelyben friss, őrölt kávé szerepel, szerintem sokkal intenzívebb és finomabb az íze. A kávé mellé valamilyen tiszta szesz - rum vagy vodka - kerül.

A kávélikőrt ízlés szerint édesítheted, készíts egy nagy adag cukorszirupot, majd annyit adj csak belőle az alkoholhoz, amennyit szeretnél.

Házi kávélikőr

kávélikőr2

Hozzávalók 8 decihez:

  • 500 milliliter rum
  • 30 gramm őrölt kávé
  • 1 darab vaníliarúd
  • 200 gramm cukor
  • 150 milliliter víz
Recept idők

Elkészítés:

A vaníliarúdnak vágjuk le az egyharmad részét, annyi elég lesz ehhez a recepthez. Keverjük össze a rumot és a durvára őrölt kávét, dobjuk bele a vaníliarudat, majd öntsük át egy befőttesüvegbe az italt, szorosan zárjuk le. Hagyjuk állni 8 óráig.

A cukrot melegítsük össze 150 milliliter vízzel, míg teljesen el nem olvad benne. Tegyük félre hűlni.

Szűrjük át a kávés rumot egy kávéfilteren vagy egy sűrű szövésű anyagon keresztül, majd keverjük össze a kihűlt cukorsziruppal. Érdemes először kevesebb cukoszirupot adni hozzá, ízlés szerint beállítani az ízeket.

Öntsük a likőrt egy tiszta üvegbe, majd hűtőben tároljuk.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük