Puha, sütés nélküli kókuszrúd házilag - Készítsd el a gyerekkori kedvencet

kókuszrúd cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ki ne emlékezne a kókuszrúdra? Ez az elképesztően tömény édesség kókuszt csak nyomokban tartalmazott. Na, de nem akkor, ha házilag készíted!

A kókuszrúdra, ami inkább volt egy tömény cukorbomba némi kókuszreszelékbe forgatva, sokan még gyerekkorukból emlékeznek. Abban az időben a Bounty még szinte luxuscikknek számított, így a kókuszrajongóknak be kellett érniük ezzel az édességgel. Ma már óriási a választék kókuszos csemegékből, de néhány áruház polcain még feltűnik ez a régi nassolnivaló.

Szerencsére házilag sem nehéz az elkészítése, és ugyan ez is elég cukros, de legalább az adalékanyagok kimaradnak belőle. Ha szintén sütés nélküli, de egészségesebb nassolnivalóra vágysz, akkor készítsd el ezt a hozzáadott cukortól mentes kókuszgolyót. Ez a változat pedig igazi kényeztetés, fehér csokival kell bevonni, mielőtt kókuszreszelékbe hempergetnéd.

Házi kókuszrúd

kókuszrúd recept

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 200 gramm vaj
  • 200 gramm porcukor
  • 80 gramm kakaó
  • 100 milliliter tej
  • 3 evőkanál kávé
  • 400 gramm háztartási keksz (darált)
  • 1 teáskanál rumaroma
  • 5 darab dió (apróra vágott)
  • 50 gramm kókuszreszelék
Recept idők

Elkészítés:

Egy lábosba tegyük bele a kakaót, a cukrot, a tejet és a vajat, alacsony lángon addig melegítsük, amíg a vaj el nem olvad. Vegyük le a tűzhelyről, adjuk hozzá a diót, a rumaromát, a kávét, majd forgassuk hozzá a kekszet. Hagyjuk állni 30 percet, időnként keverjük meg. 

Terítsünk ki folpackot, kanalazzuk rá a masszát, és a folpack segítségével görgessük hengerré. Szedjük le a folpackot és forgassuk bele a kókuszreszelékbe a rudat. Tegyük hűtőbe néhány órára. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük