
Házi mentaszirup 20 perc alatt: limonádék és koktélok legfinomabb alapja
Cikkek


Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence

Álomszép citromos, túrókrémes torta: sütés nélkül készül
Ropogós

Krémes, házi őszibarackfagyi: turmixgépben készül a nyári desszert

Ráérős reggeli tojással és zöldségekkel: a sütőben érnek össze az ízek

Erdélyi padlizsánkrém jó fokhagymásan: a legjobb mártogatós

Isteni citromos piskóta tejszínes krémmel: szép magas a tészta

Mennyei, tejfölös frankfurti leves: mutatjuk, mi hogy szeretjük
A házi szörpnek nincsen párja, mégis ritkán állunk neki, mert azt gondoljuk, hogy sok idő és energia, macerával járó feladat, amihez nincsen kedvünk, van jobb dolgunk is a szabadidőnkben.
Na, ez a recept ezt az álláspontot alaposan megcáfolja. Körülbelül 20, maximum 30 perc alatt készül el teljesen és 5 perc munkánkba kerül összesen. Össze kell forralni az alapanyagokat, lehűteni, majd üvegekbe tölteni. Kész. Nincs napokon át tartó áztatás, órákig tartó munka.
Első olvasásra nem hittem, hogy működik ez a recept, de aztán a sok-sok ötcsillagos értékelés meggyőzött, és meg kell mondanom, tényleg zseniális. Egyszerű, gyors, és körülbelül 40 pohárra elegendő szirupot nyerünk belőle - bár ez attól is függ, hogy mihez használnánk.
Mihez érdemes használni?
- egyszerűen szódával vagy vízzel, szörpként
- limonádék ízesítésére
- jeges teákba
- uborkás vízbe
- koktélokba
Bár ez nem a klasszikus értelemben vett erős, intenzív ízű szörp, ha sima vízzel hígítjuk, lehet, hogy több kell belőle, de ízesítésre kiváló és bármilyen folyadékból frissítő italt varázsol.
Mentaszirup

Hozzávalók 1 adaghoz
- 1 bögre cukor
- 1 bögre friss menta
- 1 bögre víz
Elkészítés:
Hagyjuk a mentaleveleket a szirupban, amíg ki nem hűl. Utána szűrjük le, öntsük a szirupot egy üvegbe.
Jól zárható üvegben vagy befőttesüvegben egy évig eláll a hűtőben.
Fotó: Getty Images