Házi mentaszirup 20 perc alatt: limonádék és koktélok legfinomabb alapja
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A házi szörpnek nincsen párja, mégis ritkán állunk neki, mert azt gondoljuk, hogy sok idő és energia, macerával járó feladat, amihez nincsen kedvünk, van jobb dolgunk is a szabadidőnkben.
Na, ez a recept ezt az álláspontot alaposan megcáfolja. Körülbelül 20, maximum 30 perc alatt készül el teljesen és 5 perc munkánkba kerül összesen. Össze kell forralni az alapanyagokat, lehűteni, majd üvegekbe tölteni. Kész. Nincs napokon át tartó áztatás, órákig tartó munka.
Első olvasásra nem hittem, hogy működik ez a recept, de aztán a sok-sok ötcsillagos értékelés meggyőzött, és meg kell mondanom, tényleg zseniális. Egyszerű, gyors, és körülbelül 40 pohárra elegendő szirupot nyerünk belőle - bár ez attól is függ, hogy mihez használnánk.
Mihez érdemes használni?
- egyszerűen szódával vagy vízzel, szörpként
- limonádék ízesítésére
- jeges teákba
- uborkás vízbe
- koktélokba
Bár ez nem a klasszikus értelemben vett erős, intenzív ízű szörp, ha sima vízzel hígítjuk, lehet, hogy több kell belőle, de ízesítésre kiváló és bármilyen folyadékból frissítő italt varázsol.
Mentaszirup
Hozzávalók 1 adaghoz
- 1 bögre cukor
- 1 bögre friss menta
- 1 bögre víz
Elkészítés:
Hagyjuk a mentaleveleket a szirupban, amíg ki nem hűl. Utána szűrjük le, öntsük a szirupot egy üvegbe.
Jól zárható üvegben vagy befőttesüvegben egy évig eláll a hűtőben.
Fotó: Getty Images