
Sűrű és ízletes passzírozott paradicsom a mama receptje szerint: finomabb, mint a bolti

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Zöldséges pite gazdagon: szaftos ragu sül a ropogós tésztába

Málnás-fehér csokis zabkeksz: a banántól lesz puha a belseje

Sütőben sült tőkehalfilé párolt spenóttal: egészséges, ízletes és könnyű

Pompás, aranybarnára sült krumplis omlett: napindítónak is tökéletes

Mutatjuk az 5 leggyorsabban romló élelmiszert: veszélyforrások is lehetnek
A napérlelte, édes zamatú paradicsommal öröm a főzés, használd minél változatosabb formákban, készíts belőle házi passzírozott paradicsomot.
A passzírozott paradicsom az elmúlt években nagyon kedvelt alapanyag lett, hisz rengeteg ételbe lehet belecsempészni. A sűrű paradicsommártástól lesz igazán finom a lasagne, a bolognai, de kerülhet másmilyen szószos ételbe és még paradicsomlevesben is érdemes kipróbálni.
A sűrű passata ott sorakozik minden boltban, szuper alapanyag, sokféle finomságot tehet gazdagabbá. Nyáron a napérlelte, édes zamatú paradicsomból, ha van időd és kedved, házilag készítsd el a passatát, meglásd, sokkal finomabb lesz a házi szósz.
Házi passzírozott paradicsom

Hozzávalók 1 adaghoz
- 1 kilogramm paradicsom
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- só ízlés szerint
- 1 teáskanál cukor
Elkészítés:
A megmosott paradicsomokat vágjuk félbe vagy negyedekbe.
Az előkészített paradicsomokat tegyük egy lábasba az olajjal és a megpucolt fokhagymagerezdekkel együtt, közepes láng felett, fedő alatt főzzük addig, míg a paradicsomok teljesen szétesnek (körülbelül 10 perc).
A paradicsomokat fedő nélkül főzzük tovább, közben sózzuk és a cukrot is adjuk hozzá. Körülbelül 4-6 perc múlva zárjuk el a lángot a lábas alatt, hagyjuk kihűlni, aztán szűrjük át, tegyük csatos üvegbe. A mártás hűtőben 1 hétig tárolható, de le is lehet fagyasztani műanyag edényben vagy zacskóban, így 2-3 hónapig eláll.
Fotó: Getty Images