
Isteni, puha pillecukor házilag – Akár még a grillre is rádobhatod

Ha még nem kóstoltad a légiesen könnyed, mégis nagyon édes pillecukrot, akkor ideje, hogy először a házi készítésűvel ismerkedj meg.
A pillecukor igazi gyerekkedvenc, de az édesszájú felnőttek sem fognak csalódni benne. A pillecukor nagyon puha, ha kakaóba vagy forró csokiba teszed, akkor finoman beleolvad, és még krémesebbé teszi. Nagyon izgalmas, mert nyáron, a grillszezonban tűzön is megsütheted, a külseje karamellizálódik.
A házi pillecukor fehér, ha színeset szeretnél, akkor mehet bele egy kevés ételfesték, de én azt javaslom, maradjon természetes, ha már házilag készíted.
Házi pillecukor

Hozzávalók 4 személyre
Pillecukor:
- 300 gramm cukor
- 2 evőkanál méz
- 100 milliliter víz
- 1 csipet só
- 16 gramm zselatin
- 6 evőkanál víz (a zselatinhoz)
- 0.5 kávéskanál vaníliakivonat
- opcionális ételfesték
- a tepsi kenéséhez olaj
Forgatáshoz:
- 2 evőkanál porcukor
- 1.5 evőkanál keményítő
Elkészítés:
A cukrot a mézzel, egy deci vízzel és egy csipet sóval tegyük fel főni. Kis lángon forraljuk addig, amíg egynemű szirupot kapunk, ekkor húzzuk le a tűzről.
A zselatint keverjük csomómentesre hat evőkanál vízzel és a vaníliával. Fokozatosan adjuk hozzá a forró szirupot, miközben robotgéppel keverjük, először közepes, majd nagy fokozaton öt percig, amíg egy ragacsos, sűrű masszát nem kapunk. Közben csepegtethetünk bele egy kis ételfestéket is.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, ezt kenjük meg vékonyan olajjal, és egyengessük el benne a ragacsos masszát. Tegyük a hűtőbe legalább hat órára, hogy megdermedjen.
A pihentetési idő leteltével borítsuk ki egy deszkára, éles késsel kockázzuk fel, és hempergessük meg cukor és keményítő keverékében őket. Csatos üvegben tartva sokáig eláll.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!