
Mennyei rumos trüffelgolyó: egyszerűen készül az édesség

A trüffelgolyó az egyik legfinomabb édesség, melyet otthon is el lehet készíteni. A finomságból öröm minden falat, és még gasztroajándéknak is tökéletes.
A bájos finomság nagyon egyszerűen készül, mindössze három alapanyag keverékéből. Ez a hármas a csoki, a habtejszín és a vaj. Hogy tökéletes legyen, csokiból magas kakaótartalmút használj, a habtejszínt és a vajat csak melegítsd, ne forrald össze.
Játssz az ízekkel!
A trüffel masszája jól viseli a pluszesszenciát. Érdemes kipróbálni rummal, naranccsal vagy Baileysszel bolondítva. A golyók ruhája is lehet változatos, a kakaós és kókuszos mellett aprított mogyoróba, pisztáciába vagy dióba is megforgathatod a csokis finomságot.
Házi rumos trüffelgolyó

Hozzávalók 4 személyre
Trüffelgolyó:
- 200 g csokoládé (70%-os kakaótartalmú)
- 200 ml habtejszín
- 25 g vaj
- 2 teáskanál rum
A borításhoz:
- 200 g kókuszreszelék
- 200 g kakaó
Elkészítés:
A csokoládét vágjuk apróra.
A tejszínt és vajat tegyük lábasba, alacsony láng felett melegítsük, közben kevergessük. Amikor meleg lesz, vegyük le a tűzhelyről (ne forrjon), öntsük a csokoládéra, és keverjük addig, amíg selymes lesz. Ezután a rumot is forgassuk hozzá, majd fóliával lefedve tegyük hűtőbe egy éjszakára.
Másnap teáskanál segítségével mérjünk ki a csokis masszából, majd formázzunk belőle egyforma méretű golyókat. Forgassuk meg őket kókuszreszelékben vagy kakaóban.
A trüffelgolyókat tároljuk hűtőben.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!