Pillekönnyű szőlős piskóta: így nem süllyed le a gyümölcs a tészta aljába
Végre itt az ősz, süss ellenállhatatlan szőlős piskótát a mézédes szemekből!
Sokan csak a nyár mézédes zamatát szokták üvegbe zárni, pedig más évszak csemegéit is érdemes eltenni, télen jól fognak jönni.
Az ősz slágere a szőlő, melyet nem csak magában öröm falatozni, sütni és főzni is érdemes belőle. Ha nagy szőlőrajongó vagy, akkor töltsd fel a kedvenc fajtáddal a kamrát, ha pedig a különleges zamatát szeretnéd élvezni, akkor fahéj vagy szegfűszeg is kerülhet a gyümölcshöz. Tartósítószert nem kötelező használnod, a dunsztolás is elegendő, de ha félsz, hogy megromlik, akkor leheletnyit adj minden üveghez.
A szőlőt szemezzük le és folyó víz alatt alaposan mossuk meg.
A tiszta szőlőt töltsük makulátlanul tiszta befőttesüvegekbe, szórjuk rá a cukrot, majd öntsünk rá annyi vizet, amennyi ellepi.
A betöltött üvegeket helyezzük ruhával vagy újságpapírral kibélelt nagy fazékba, amelybe öntsünk annyi vizet, amennyi az üvegek háromnegyedéig ér, forraljuk fel. Forrástól számítva 5-8 percig bugyogtassuk, utána zárjuk el a gázt, és hagyjuk még a vízben 5 percig az üvegeket.
A letelt idő után töröljük át az üvegeket, száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu