
Így készül a legropogósabb házi zabkeksz
Gyerekek függenek tőle, felnőttek imádják, a bolti mégis száraz, túlédesített vacak. Muszáj legalább néha nekiállni házilag kekszeket gyártani, mert összehasonlíthatatlanul jobb lesz a saját változtatunk, ráadásul millió módon variálható.
Ha édesség is, legalább rostban és tápanyagokban gazdag legyen, adjon energiát, amivel elpörög a gyerek még néhány órát a játszótéren, amitől új erőre kap a fáradt iskolás leharcolt agya, mert az üres kalóriás édességek nem képesek erre. A zab tényleg működőképes eszköz erre a célra, kásában reggeli, kekszben pedig cipelhető energiaforrás.
A lenti alapreceptet lehet turbózni mazsolával, aszalt gyümölcsökkel egészen apróra vágva, a liszt egy részét cserélhetjük darált mogyoróra, dióra, mandulára, kókuszra, aszerint, mi van otthon vagy milyen ízre vágyunk.
Ropogós házi zabkeksz

Hozzávalók 20 adaghoz:
- 170 gramm zabpehely
- 170 gramm liszt
- 100 gramm vaj
- 0.5 teáskanál szódabikarbóna
- 0.5 teáskanál só
- 2 evőkanál cukor
- 1 deciliter tej
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/ Só&Bors
Olvasd el ezt is!
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.