Héjában sült krumpli grillen készítve – Krémes a belseje, füstös az íze

grillezettkrumpli
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Fűszerekkel megszórva, vajjal megkenve, alufóliában sül ropogósra a krumpli héja, de az ízek átjárják a belsejét is, nagyon krémes lesz.

A héjában főtt/sült krumpli örök kedvenc, igazi klasszikus, egyszerűsége ellenére mindenki szereti. Kiskoromban sűrűn készítettük, gyorsan megfőztük a krumplit, majd vajjal megkenve, sóval megszórva ettük.

Ha nem főzzük, hanem sütjük a krumplit, akkor még egy plusz füstös ízt is kap, ráadásul a héja is ropogós lesz. Grillen készítve még finomabb, de fontos, hogy alaposan bugyoláljuk be alufóliába, lehetőleg duplán. A nyers krumplikat szurkáljuk meg villával pár helyen, hogy a vaj és a fűszerek jól átjárják a burgonya belsejét is.

Héjában sült krumpli

grillezettkrumpli2

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 nagy darab burgonya
  • 4 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál só (durva szemű)
  • 1 evőkanál fokhagymapor
  • 0.5 teáskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a grillt magas fokozaton (200-220 °C).

A krumplikat mossuk meg héjastól, töröljük szárazra. Tépjünk le egy alufóliából 8 darab kb. 25x25 cm-es négyzetet. Minden krumplit duplán kell majd fóliába bugyolálni.

A sót, a fokhagymaport és a borsot keverjük össze egy tálban. A vajat olvasszuk meg.

Minden burgonyát szurkáljunk meg pár helyen villával vagy hústűvel, majd kenjünk meg őket olvasztott vajjal. Szórjuk meg őket a fűszerkeverékkel úgy, hogy mindenhova jusson belőle. A krumplikat csomagoljuk duplán a fóliába.

Tegyük őket a grillre. 30 percig süssük őket, de minden 10. percben forgassunk egyet rajtuk. Ha könnyen belemegy a villa, készen vannak.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük