Héjában sült tepsis krumpli: sajt pirul a tetejére

4
Nyomtatás
Hejaban-sult-sajtos-krumpli-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A héjában sült sajtos krumpli az egyik legegyszerűbb, mégis legfinomabb étel, amit percek alatt összedobhatsz hétköznapi vacsorának vagy köretnek.

A héjában sült sajtos krumpli biztosan nem okoz csalódást: a belseje krémesre puhul, a tetejére pedig lágy sajt olvad, amely a sütés utolsó perceiben aranybarnára pirul. A recept vegán, így a hozzávalók közt növényi sajt szerepel, azonban ha számodra nem okoz gondot a fogyasztása, akkor helyettesítsd hagyományos sajttal.

Az elkészítése nem is lehetne egyszerűbb. Mindössze annyi vele a dolgod, hogy a krumplit megmosod, szárazra törlöd, bevagdosod a héját és megsütöd. Amikor pedig már puha a belseje, akkor rászórod a sajtot, és pár percre visszateszed a sütőbe, hogy egy kis színt kapjon.

Héjában sült sajtos krumpli

Hejaban-sult-sajtos-krumpli

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 4 közepes krumpli
  • 0.5 tk.
  • 1 ek. olívaolaj a sütéshez
  • 100 g növényi sajt lereszelve (trappista, cheddar vagy más)
Recept idők

Elkészítés:

A krumplikat mossuk meg, töröljük szárazra, és egy éles késsel kereszt alakban vagdossuk be a héjukat. Dörzsöljük be őket olívaolajjal, és vágással felfele helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe.

Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe, és mérettől függően 40-45 perc alatt süssük őket puhára. Vegyük ki a sütőből, egy villával kissé lazítsuk fel a belsejüket, sózzuk meg, és szórjuk rájuk a reszelt sajtot.

Tegyük vissza a sütőbe, és ha van, kapcsoljuk be a felső légkeverést, és 5 perc alatt pirítsuk meg a sajtot. Vegyük ki, néhány percig hagyjuk hűlni, majd még melegen fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon