![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
A sült krumpli sem unalmas, ha így készíted: 10 receptet mutatunk
![sütőbensültkrumplicover](https://kep.index.hu/1/0/4481/44816/448160/44816018_3418836_544d865e487305d3e612e75b574d98ef_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Sütőben, olajban sütve, zöldfűszerekkel egybeforgatva, hasábként vagy egészben, rengeteg formában és ízesítéssel készülhet a sült krumpli, mindegyik teljesen más, de isteni finom lesz.
Bár a sült krumpliról általában a gyorséttermekben kapható hasáb jut az emberek eszébe, rengetegféleképpen készülhet a burgonya, sokkal ízletesebb és különlegesebb formákban is érdemes kipróbálni. Az alábbiakban kedvenc receptjeinket szedtük egy csokorba, ha szereted a krumplit, teszteld le mindegyiket.
Hagyományos sült krumpli
Tény és való, hogy az olajban sült krumpli a legropogósabb, isteni finom csak sóval megszórva is, nem lehet neki ellenállni. Ha a gyorséttermi kedvencet szeretnéd reprodukálni, kétszer süsd ki, úgy lesz igazán roppanós és aranybarna a külseje. A másik titok a cukros-ecetes áztatásban rejlik, ezt a lépést se hagyd ki. Ha forró zsiradékba teszed, és papírtörlőre szeded ki, nem lesz olyan olajos a sült krumplid.
![mekiskrumpli](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4481/44814/448143/44814326_d5e306d6ff95b793b69c4c8885460b23_wm.jpg)
Sütőben sült krumpli
Ha kevesebb zsiradékkal készítenéd a krumplit, sütőben is megsütheted, egy-két trükkel ugyanolyan ropogós lesz, mint az olajban készült. Fontos, hogy magas hőfokon, olajjal bedörzsölve készítsd, a fűszerezés pedig rád van bízva. Ha biztosra akarsz menni, ami a ropogósságot illeti, ezt a trükköt is próbáld ki.
![sütőbensültkrumpli](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4481/44814/448144/44814496_91c9049ea50e492feddfe4f616d8eac6_wm.jpg)
Baconbe tekert sült krumpli
Ha egy kicsit izgalmasabbá tennéd a sült krumplit, tekerd baconbe, a szalonna ropogós lesz körülötte, ráadásul pluszízzel ruházza fel a burgonyát, ahogy az a kisült zsírjában puhul. Akár grillrácson is sülhet a krumpli, a füstös íz nagyon jól áll neki.
![krumplibaconben](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4481/44814/448147/44814752_9d2ff08c453885f87c1fc20e551eea4a_wm.jpg)
Libanoni sült krumpli
Ha egészen új megközelítésben próbálnád ki a sült krumplit, készítsd el a libanoni változatot. Először főzni kell a burgonyát, majd serpenyőben megpirítani, nem is akárhogyan: olyan melegítő fűszerek kerülnek rá, mint a chili vagy a kurkuma. Hogy igazán frissítő legyen, zöldfűszereket is szórj rá, kaprot, koriandert, petrezselymet.
![libanonikrumpli](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4481/44814/448149/44814910_c69a7b1a756e2955d23528b049fbca8d_wm.jpg)
Görög sült krumpli
Ha már szó volt a libanoniról, a görög sült krumplit is meg kell említeni. A burgonya citromos-oregánós szószban sül krémesre a sütés első felében, majd utána fedő nélkül pirul. A zöldfűszer és a citrus mellett a fokhagyma, az olíva és a mustár dominál a receptben, nagyon izgalmas és összetett lesz az ízélmény.
![görögkrumpli](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4481/44814/448149/44814972_db1f0f82a406f52fbe27829c6d5318a8_wm.jpg)
Rozmaringgal sült krumpli
Nem feltétlenül kell ilyen extra ízesítésekre gondolni a sült krumpli kapcsán, simán rozmaringgal és fokhagymával sütve is mennyei lesz. Hogy kívülről ropogós, belül pedig krémes legyen, érdemes előfőzni a krumplit, majd fűszeres olajon pirítani meg. Utóbbihoz forrósíts olajat, tegyél bele megtört fokhagymagerezdeket és rozmaringágakat, majd mikor átvette az ízüket a zsiradék, szűrd le.
![rozmaringoskrumpli](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4481/44815/448150/44815032_a78323544a16d9b94a9ae50b47bce086_wm.jpg)
Héjában sült krumpli
Nem csak hasábokra vágva lehet megsütni a krumplit, a héjában sült változat az egyik legnagyobb kedvenc. Igaz, így nem lesz ropogós, cserébe viszont elképesztően krémesre sül a belseje, egy kevés vajjal megkenve, sóval megszórva mennyei lesz. Ha valamit változtatnál a jól bevált recepten, akkor pedig próbáld ki zúzva a héjában sült krumplit.
![héjábansültkrumpli](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4481/44815/448152/44815218_031e8bbb45eb6cd26572709b6a036fdf_wm.jpg)
Mézes-chilis sült krumpli
Ez talán a legkülönlegesebb recept a válogatásban, a krumpli ropogós a kukoricalisztes bundának köszönhetően, miközben édes-csípős máz borítja a külsejét. Utóbbiban méz, szójaszósz, ketchup, ecet is helyet kap, nagyon összetett az íze. A ropogós sült krumplit pirított szezámmaggal szórd meg tálalás előtt.
![chilismézeskrumpli](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4481/44815/448154/44815488_184c74f8672636af55cbe7e883eb897e_wm.jpg)
Mustárral sült újkrumpli
Amíg kapni újkrumplit, érdemes sütve is kipróbálni, nagy előnye, hogy nem kell pucolni, rajta maradhat a héja, vagy egy mozdulattal ledörzsölheted róla. Az újkrumpli gyorsabban átsül, mint a hagyományos burgonya, akár serpenyőben is elkészítheted. Mustáros-fokhagymás szószban lesz a legfinomabb.
![mustároskrumpli](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4481/44815/448156/44815656_9dda666ed292ef613c4a888ec913b3ae_wm.jpg)
Majonézben sült krumpli
Ha majonézben sül, egészen krémes lesz a krumpli, de ízben is sokat dob rajta a szósz. A majonézt házilag is elkészítheted, ha több időd van, de boltival is tökéletesen működik. Ez a változat is sütőben pirul, a majonézes szósznak köszönhetően nem lesz száraz.
Fotók: Getty Images