Serpenyős sült krumpli hagymával: ízletes köret kevés munkával

Serpenyos-sult-krumpli-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A serpenyőben sült krumpli kívül ropogósra pirul, a belseje pedig krémesre puhul: a tökéletes köret hagymával megbolondítva.

A tökéletes, kívül ropogós, belül puha sült krumpli egyszerűen készül, és az egyik legfinomabb burgonyás köret. Abban különbözik a hagyományos sült krumplitól, hogy előfőzést igényel, így a már megpuhult zöldség kerül a serpenyőbe, és kevés olaj is elég neki ahhoz, hogy megpiruljon.

Ami pedig az ízesítését illeti, hagyma, pirospaprika és friss petrezselyem is kerül rá, így az egyszerűsége ellenére nagyon finom, és akár vendégségekben vagy ünnepi alkalmakon is megállja a helyét.

Serpenyős sült krumpli

Serpenyos-sult-krumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g parázsburgonya
  • 1 fej vöröshagyma vékonyra szeletelve
  • 3 ek olaj
  • 0.5 tk
  • 1 csipet bors
  • 1 csokor friss petrezselyem apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit mossuk meg, vágjuk félbe vagy negyedekbe, és enyhén sós vízben főzzük 10-12 percig, vagy amíg már majdnem puha. Szűrjük le, és hagyjuk megszáradni.

Közben a hagymát dinszteljük üvegesre az olajon, majd adjuk hozzá a krumplit, sózzuk, borsozzuk, és kb. 10 perc alatt, közepes hőfokon, időnként átkeverve pirítsuk aranybarnára.

Szórjuk meg petrezselyemmel, és azonnal fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük