Kívül ropogós, belül krémes töltött krumpli - Kétszer sült burgonya, ami mindenkit elvarázsol
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Szénhidrátcsökkentett lenmagos kenyér: ketogén diétába is szuper
Aranybarnára sült koreai zöldséges palacsinta: eteti magát, olyan finom
Csodaszép csokis-céklás kuglóf: álompuha, szaftos és rostban gazdag
Lassú tűzön főtt német gulyás: a gazdag, paprikás szósz a titka
6 finomság stressz ellen: cseréld a kávét matcha teára
A héjában sült krumpli az egyik legjobb étel a világon, egyszerűen tökéletes, főleg, ha még meg is van töltve.
A héjában főtt krumpli generációkon átívelő műfaj. A legegyszerűbb alapanyagból két hozzávalóval csodálatos fogás készül, ami magában és köretként is megállja a helyét.
Azonban nem csak puritán módon, vagyis vajjal és sóval lehet készíteni. A krumplihoz minden passzol, a tejföltől kezdve a sajton át a húsfélékig, tényleg minden. Ez egy olyan változat, amely mellé biztosan nem kell más, mert a krumpliba a rengeteg reszelt sajt mellé még bacon is kerül.
Héjában sült töltött krumpli
Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 darab krumpli
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 teáskanál olaj
- 150 gramm sajt
- 120 gramm vaj
- 100 milliliter görög joghurt
- 3 szelet bacon
- 4 szál újhagyma
- 50 milliliter író
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A krumplikat jól mossuk meg, majd tegyük fóliával letakart sütőrácsra. Dörzsöljük be olajjal, majd sózzuk, borsozzuk, és tegyük be a sütőbe egy órára sülni. Ha megsült, vágjuk le a tetejét, kaparjuk ki a belsejét, amit tegyünk egy tálba. Az üres krumplikat tegyük vissza tíz percre sülni.
A sajtot reszeljük le, a bacont és a hagymát vágjuk apróra.
A kivájt krumplihoz keverjünk reszelt sajtot, görög joghurtot, írót, vajat, és az apróra vágott újhagyma és felkockázott bacon nagy részét ízlés szerint. (Ha nincs otthon író, akkor egy kis tejhez keverjünk egy kevés citromlevet, várjunk néhány percet, és kész is az írónk.) A tölteléket keverjük alaposan össze, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Vegyük ki az üres krumplikat a sütőből, és mindegyikbe tegyünk a masszából. Ne spóroljunk vele. A maradék reszelt sajtot, bacont, hagymát szórjuk a püré tetejére, majd mindegyik krumplira tegyünk egy kis darab vajat. Tegyük vissza a sütőbe, pirítsuk további 10 percig.
Fotó: Getty Images