Kívül ropogós, belül krémes töltött krumpli - Kétszer sült burgonya, ami mindenkit elvarázsol

kétszersült krumpli
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A héjában sült krumpli az egyik legjobb étel a világon, egyszerűen tökéletes, főleg, ha még meg is van töltve.

A héjában főtt krumpli generációkon átívelő műfaj. A legegyszerűbb alapanyagból két hozzávalóval csodálatos fogás készül, ami magában és köretként is megállja a helyét.

Azonban nem csak puritán módon, vagyis vajjal és sóval lehet készíteni. A krumplihoz minden passzol, a tejföltől kezdve a sajton át a húsfélékig, tényleg minden.  Ez egy olyan változat, amely mellé biztosan nem kell más, mert a krumpliba a rengeteg reszelt sajt mellé még bacon is kerül.

Héjában sült töltött krumpli

kétszersült krumpli recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 4 darab krumpli
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 1 teáskanál olaj
  • 150 gramm sajt
  • 120 gramm vaj
  • 100 milliliter görög joghurt
  • 3 szelet bacon
  • 4 szál újhagyma
  • 50 milliliter író
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 

A krumplikat jól mossuk meg, majd tegyük fóliával letakart sütőrácsra. Dörzsöljük be olajjal, majd sózzuk, borsozzuk, és tegyük be a sütőbe egy órára sülni. Ha megsült, vágjuk le a tetejét, kaparjuk ki a belsejét, amit tegyünk egy tálba. Az üres krumplikat tegyük vissza tíz percre sülni.

A sajtot reszeljük le, a bacont és a hagymát vágjuk apróra. 

A kivájt krumplihoz keverjünk reszelt sajtot, görög joghurtot, írót, vajat, és az apróra vágott újhagyma és felkockázott bacon nagy részét ízlés szerint. (Ha nincs otthon író, akkor egy kis tejhez keverjünk egy kevés citromlevet, várjunk néhány percet, és kész is az írónk.) A tölteléket keverjük alaposan össze, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 

Vegyük ki az üres krumplikat a sütőből, és mindegyikbe tegyünk a masszából. Ne spóroljunk vele. A maradék reszelt sajtot, bacont, hagymát szórjuk a püré tetejére, majd mindegyik krumplira tegyünk egy kis darab vajat. Tegyük vissza a sütőbe, pirítsuk további 10 percig. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük