![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Melengető tea whiskyvel keverve – A skót Hot Toddy jólesik a hidegben
![hot toddy cover](https://kep.index.hu/1/0/4081/40812/408125/40812565_3114507_377bf0b46fe5824bd1b9b356dab6ad1e_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A hidegben kortyolgass forró italokat, mértékkel alkoholosat is, de ne állj meg a forralt bornál.
Télen a meleg lakásba hazaérve nincs is jobb, mint egy forró italt inni. Legtöbbször ez forró tea, de ha kicsit édesebbre vágysz, akkor a forró csoki is nagyon jól tud esni. A hagyományos változat mellett fehér csokiból is készítheted, receptet itt találsz hozzá.
Mértékkel fogyasztva az alkoholos forró italokkal is felmelegedhetsz. A legismertebb talán a forralt bor, amelynek fogyasztása a karácsonyhoz és a téli sportokhoz kötődik, de nyugodtan készítsd el egy sima hétköznapon is. Ennek az italnak a kicsit továbbfejlesztett változata a puncs, amelybe a boron és a fűszereken kívül rum is kerül. A forró csokit is készítheted alkoholosan, az édes italba krémlikőr illik.
Nemcsak a rum, hanem a whisky is nagyon jól illik a forró teához, de vigyázz, ütős, mértékkel fogyaszd. Érdemes koffeinmentes teából készíteni az italt, hogy este is nyugodtan élvezhesd. A rooibos-, a borsmenta- vagy ha szereted, a kamillatea is tökéletes erre a célra.
Hot Toddy
![hot toddy recept ok](https://kep.index.hu/1/0/4081/40812/408125/40812579_f70c77296f3c450b2a4ff7f868934809_wm.jpg)
Hozzávalók 1 adaghoz
- 250 milliliter víz
- 1 darab teafilter (ízlés szerint)
- 0.5 darab citrom
- 1.5 teáskanál méz
- 40 milliliter whisky
- díszítéshez fahéj (rúd)
Elkészítés:
Forraljuk fel a vizet, de ahogy felforrt, zárjuk is el a gázt. Tegyük a vízbe a teafiltert, takarjuk le, és hagyjuk 10 percet állni.
Amíg a teafilter ázik, vegyünk elő egy minimum 3 decis bögrét, és töltsük meg meleg vízzel. Hagyjuk állni benne, majd öntsük ki.
A citrom felét vágjuk vékony szeletekre, vegyük ki belőle a magokat, majd tegyük félre. A maradék citromból facsarjuk a levet a bögrébe, majd öntsük rá a whiskyt és a mézet.
Vegyük ki a bögréből a teafiltert, majd öntsük a teát a whiskys bögrébe, és alaposan keverjük fel. Tegyünk bele ízlés szerint citromszeleteket és fahéjrudat. Azonnal, forrón kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!