Hummusszal sütött csirkemell – Elképesztően puha lesz tőle a hús

humuszos csirkemell cover
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Minél több módszert kipróbálok, annál inkább bebizonyosodik, hogy a csirkemellet igenis lehet finom szaftosra és puhára sütni.

A hummusz nagy kedvencem, pitával, falafellel nagyon szeretem, de arra még sosem gondoltam, hogy nemcsak mártogatósként, hanem pácként is jól működik. A csicseriborsó-püré, vagyis a hummusz tele van olajokkal, amelyek a csirkehúsba kerülve belül elképesztően puhává, kívül pedig ropogóssá teszik.

Ez tényleg egy könnyű recept, ami kicsit változatosabbá teszi az amúgy egyszerű csirkemellet is. Hummuszt házilag is készíthetünk, de természetesen a bolti is megteszi. 

Hummusszal sütött csirkemell

humuszos csirkemell recept

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 4 darab csirkemellfilé
  • 1 teáskanál
  • 0.5 kávéskanál bors
  • 50 gramm hummusz
  • 0.5 teáskanál füstölt paprikapor
  • 1 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy tepsibe öntsünk egy evőkanál olajat. Melegítsük elő a sütőt 230 fokra. 

A csirkemellet alaposan tisztítsuk meg, majd a nedvességet itassuk le róla. Sózzuk, borsozzuk. Fektessük a tepsibe, majd kenjük meg alaposan és vastagon hummusszal úgy, hogy a hús minden részét beborítsa. Szórjuk meg füstölt paprikaporral. 

Süssük 20 percig a csirkét, majd tegyük át a sütőt grillfunkcióra, addig pirítsuk, amíg a hummusz meg nem pirul a tetején. Tehetünk mellé csicseriborsót is, szépen megpirul az is mellette. 

Fotó: Szász Eszter/Sóbors

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük