Tartalmas húsgombócleves zöldborsóval: a testet és a lelket is átmelegíti

6
Nyomtatás
hlcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A finom leves a hétvégéről maradt húslevesből is készülhet. Zöldség nem sok kerül bele, csak húsgombóc, de annak a masszája nagyon izgalmas.

Az egyszerűnek számító leves alapléből vagy maradék húslevesből készül. Ha épp egyik sem áll rendelkezésedre, de szívesen kipróbálnád, akkor vízzel és házi ételízesítővel dobd össze.

A levesbe kevés zöldség kerül, csak hagyma és zöldborsó gazdagítja, utóbbiból a mirelit is tökéletes. A sárgarépából mindössze 1 darabra lesz szükség, amely reszelve, a húsgombóc masszájában bújik meg. A gombócok karakterét a kakukkfű adja, amelyet kaporra is cserélhetsz.      

Húsgombócleves zöldborsóval

hlct

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg darált hús (sertés, csirke, pulyka)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 darab sárgarépa reszelve
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • kevés olaj
  • 1 l alaplé (zöldség vagy csirke)
  • 300 g zöldborsó (mirelit)
Recept idők

Elkészítés:

A darált húst tegyük keverőtálba, majd adjunk hozzá 1 darab finomra aprított vöröshagymát, reszelt sárgarépát, sót, borsot és kakukkfüvet. Az alapanyagokat keverjük egybe, majd formázzunk belőle ízlés szerint gombócokat.

A másik hagymát is vágjuk finomra, majd kevés olajon dinszteljük üvegesre. Miután a hagyma összeesett, öntsük fel az alaplével.

A levesbe tegyük bele a húsgombócokat és a zöldborsót, ha szükséges, ízesítsük sóval és borssal. A levest alacsony láng felett főzzük 30-35 percig.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon