Szaftos sertéspörkölt zöldborsóval: picit csípősen a legfinomabb
Zöldborsóval és sárgarépával együtt főzve még finomabb és kiadósabb a sertéspörkölt.
Az egyszerűnek számító leves alapléből vagy maradék húslevesből készül. Ha épp egyik sem áll rendelkezésedre, de szívesen kipróbálnád, akkor vízzel és házi ételízesítővel dobd össze.
A levesbe kevés zöldség kerül, csak hagyma és zöldborsó gazdagítja, utóbbiból a mirelit is tökéletes. A sárgarépából mindössze 1 darabra lesz szükség, amely reszelve, a húsgombóc masszájában bújik meg. A gombócok karakterét a kakukkfű adja, amelyet kaporra is cserélhetsz.
A darált húst tegyük keverőtálba, majd adjunk hozzá 1 darab finomra aprított vöröshagymát, reszelt sárgarépát, sót, borsot és kakukkfüvet. Az alapanyagokat keverjük egybe, majd formázzunk belőle ízlés szerint gombócokat.
A másik hagymát is vágjuk finomra, majd kevés olajon dinszteljük üvegesre. Miután a hagyma összeesett, öntsük fel az alaplével.
A levesbe tegyük bele a húsgombócokat és a zöldborsót, ha szükséges, ízesítsük sóval és borssal. A levest alacsony láng felett főzzük 30-35 percig.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu