Krémes, citromos tiramisu-pohárdesszert: nem nehéz az elkészítése
A csodaszép, kissé fanyar édesség pofonegyszerűen összedobható, kezdőknek is sikerülni fog.
Ha nyár, akkor előtérbe kerülnek a sütés nélkül készült édességek, ilyen a kekszalappal készült sajttorta is. A finomság bármilyen kekszből jólesik, érdemes zabkeksszel összedobni, de sima háztartásit is használhatsz helyette, vagy valamilyen ízesített változatot. A lényeg, hogy jól behűtve kínáld, így a legfinomabb!
Az elkészült sajttorta mindenféle plusz nélkül is csodálatos, de érdemes bogyós gyümölcsökkel díszíteni, vagy valamilyen édes öntettel gazdagítani. Mivel ez egy citromos sajttorta, remekül illik hozzá a házi citromkrém, de helyette csoki- vagy karamellöntetet is használhatsz. Sőt, még gyümölcsös szósszal is izgalmasabbá teheted.
A kekszet aprítsuk össze, majd keverjük össze az olvasztott vajjal.
Egy 22 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd simítsuk bele a kekszes keveréket.
A tojássárgáját tegyük hőálló tálba, adjuk hozzá a cukrot és a krémsajtot, majd vízgőz felett keverjük egybe, addig, amíg a cukor elolvad. Ezután tegyük félre és hűtsük ki.
A habtejszínt a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával és levével verjük kemény habbá.
A porzselatint annyi vízzel keverjük simára, amennyi ellepi (3-5 evőkanál), majd folyamatosan kevergetve melegítsük fel, de ne forrjon! Tegyük félre és várjuk meg, míg picit hűl.
A habtejszínhez forgassuk hozzá a tojássárgás keveréket és a zselatint.
A habtejszínes krémet simítsuk a kekszes alapra, majd tegyük hűtőbe néhány órára, utána felszeletelve kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu