Hűsítő citromos sajttorta sütés nélkül: zabkekszes alappal próbáld ki

14
Nyomtatás
sajttorta
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A finom hűsítő desszert egyszerűen készül, amit házi citromkrémmel vagy csokiöntettel is feldobhatsz.

Ha nyár, akkor előtérbe kerülnek a sütés nélkül készült édességek, ilyen a kekszalappal készült sajttorta is. A finomság bármilyen kekszből jólesik, érdemes zabkeksszel összedobni, de sima háztartásit is használhatsz helyette, vagy valamilyen ízesített változatot. A lényeg, hogy jól behűtve kínáld, így a legfinomabb!

Az elkészült sajttorta mindenféle plusz nélkül is csodálatos, de érdemes bogyós gyümölcsökkel díszíteni, vagy valamilyen édes öntettel gazdagítani. Mivel ez egy citromos sajttorta, remekül illik hozzá a házi citromkrém, de helyette csoki- vagy karamellöntetet is használhatsz. Sőt, még gyümölcsös szósszal is izgalmasabbá teheted.

Hűsítő citromos sajttorta

Hűsítő citromos sajttortact

Hozzávalók x cm-es formához 22 cm átmérőjű formához

  • 25 dkg keksz (háztartási vagy zabkeksz)
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 3 darab tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg krémsajt
  • 3 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 darab citrom reszelt héja
  • 4 evőkanál citrom facsart leve
  • 2 evőkanál porzselatin
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet aprítsuk össze, majd keverjük össze az olvasztott vajjal.

Egy 22 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd simítsuk bele a kekszes keveréket.

A tojássárgáját tegyük hőálló tálba, adjuk hozzá a cukrot és a krémsajtot, majd vízgőz felett keverjük egybe, addig, amíg a cukor elolvad. Ezután tegyük félre és hűtsük ki.

A habtejszínt a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával és levével verjük kemény habbá.

A porzselatint annyi vízzel keverjük simára, amennyi ellepi (3-5 evőkanál), majd folyamatosan kevergetve melegítsük fel, de ne forrjon! Tegyük félre és várjuk meg, míg picit hűl.

A habtejszínhez forgassuk hozzá a tojássárgás keveréket és a zselatint.

A habtejszínes krémet simítsuk a kekszes alapra, majd tegyük hűtőbe néhány órára, utána felszeletelve kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon