Mindig szezonális ropogós saláta: mézes-mustáros öntet koronázza meg
Húsok tökéletes kísérője ez a frissítő, roppanós saláta, amelynek a pikáns öntet a lelke!
A yuk sung névre hallgató étel a kínai konyha nagy kedvence, valójában egy wrap, csak tortillalap helyett salátalevélbe csomagolják a tölteléket. A darált húsos ragu nagyon pikáns és karakteres, ugyanis kínai ötfűszerkeverék, szójaszósz és osztrigaszósz ízesíti. Előbbit ázsiai boltokban és fűszereseknél szerezheted be, utóbbi kettőt pedig szinte bármelyik szupermarketben.
A betöltött levelek könnyed ebédként és előételként is helytállnak, egy grillparti szuper kiegészítői lehetnek, az ízlelőbimbókat és a szemet is kényeztetik.
A vörös-, a fokhagymát és a gyömbért pucoljuk meg, előbbit vágjuk finomra, utóbbi kettőt reszeljük le. A gombát és a paprikát mossuk meg, vágjuk finomra a megtisztított répával együtt.
Forrósítsunk olajat egy wokban, majd dobjuk rá a darált húst, szórjuk rá a fűszerkeverék felét. Addig pirítsuk, míg be nem barnul.
Adjuk hozzá a vörös-, a fokhagymát, gyömbért, répát, gombát, paprikát, a maradék fűszerkeveréket, szója- és osztrigaszószt. 10-15 percig gyakori kevergetés mellett főzzük, míg a zöldségek roppanósan puhák lesznek, a szósz pedig sűrűsödik, szépen bevonja őket. Vegyük le a tűzről.
Közben a szívsalátát mossuk meg, szedjük leveleire.
Kanalazzunk minden levélbe egy adag húsos ragut, a tetejét pedig díszítsük újhagyma- és chilikarikákkal. Rögtön kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu