Mindig szezonális ropogós saláta: mézes-mustáros öntet koronázza meg

mezes-mustaros-salata2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Húsok tökéletes kísérője ez a frissítő, roppanós saláta, amelynek a pikáns öntet a lelke!

Pár zöldségből izgalmas és frissítő salátát dobhatsz össze, ráadásul nagy előnye ennek a receptnek, hogy a hozzávalói minden évszakban elérhetők. A káposztát akár kínai kelre vagy sima kelkáposztára is cserélheted, bátran variáld az alapanyagokat a kamrád függvényében, és természetesen szezonálisra is szabhatod.

A saláta lelke a dresszing, a mézes-mustáros öntet koronázza meg a zöldségeket. Ehhez sem szükséges nehezen beszerezhető hozzávaló, és azok is lecserélhetők: az almaborecetet fehérborecettel is helyettesítheted, dijoni helyett pedig sima mustárt is használhatsz.

Saláta mézes-mustáros öntettel

mezes-mustaros-salata

Hozzávalók 4 személyre

Saláta:

  • 1 db kígyóuborka
  • 2 közepes db répa
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 2 szál zöldhagyma
  • 0.5 fej fejes káposzta (kisebb)

Öntet:

  • 40 ml extraszűz olívaolaj
  • 1.5 ek almaborecet
  • 1 tk dijoni mustár
  • 1.5 ek méz
  • 1 nagy csipet
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Készítsük elő a zöldségeket: az uborkát alaposan mossuk meg, majd vágjuk vékonyabb karikákra. Ezeket még felezzük vagy negyedeljük. A répákat pucoljuk meg, vágjuk vékony karikákra. A paprikát mossuk meg, vágjuk vékonyabb csíkokra. A hagymát tisztítsuk meg, karikázzuk. A káposztafejről szedjük le a külső, csúnyább leveleket, majd vágjuk vékony csíkokra, amiket szükség esetén felezzünk. 

Az öntet hozzávalóit keverjük alaposan össze egy kis tálkában.

Tegyük az előkészített zöldségeket egy tálba, majd öntsük rá a dresszinget. Alaposan forgassuk egybe, és rögtön kínáljuk.

Fotók: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük