Mindig szezonális ropogós saláta: mézes-mustáros öntet koronázza meg
Húsok tökéletes kísérője ez a frissítő, roppanós saláta, amelynek a pikáns öntet a lelke!
Pár zöldségből izgalmas és frissítő salátát dobhatsz össze, ráadásul nagy előnye ennek a receptnek, hogy a hozzávalói minden évszakban elérhetők. A káposztát akár kínai kelre vagy sima kelkáposztára is cserélheted, bátran variáld az alapanyagokat a kamrád függvényében, és természetesen szezonálisra is szabhatod.
A saláta lelke a dresszing, a mézes-mustáros öntet koronázza meg a zöldségeket. Ehhez sem szükséges nehezen beszerezhető hozzávaló, és azok is lecserélhetők: az almaborecetet fehérborecettel is helyettesítheted, dijoni helyett pedig sima mustárt is használhatsz.
Saláta mézes-mustáros öntettel
Hozzávalók 4 személyre
Saláta:
- 1 db kígyóuborka
- 2 közepes db répa
- 1 db kaliforniai paprika
- 2 szál zöldhagyma
- 0.5 fej fejes káposzta (kisebb)
Öntet:
- 40 ml extraszűz olívaolaj
- 1.5 ek almaborecet
- 1 tk dijoni mustár
- 1.5 ek méz
- 1 nagy csipet só
- ízlés szerint frissen őrölt bors
Elkészítés:
Készítsük elő a zöldségeket: az uborkát alaposan mossuk meg, majd vágjuk vékonyabb karikákra. Ezeket még felezzük vagy negyedeljük. A répákat pucoljuk meg, vágjuk vékony karikákra. A paprikát mossuk meg, vágjuk vékonyabb csíkokra. A hagymát tisztítsuk meg, karikázzuk. A káposztafejről szedjük le a külső, csúnyább leveleket, majd vágjuk vékony csíkokra, amiket szükség esetén felezzünk.
Az öntet hozzávalóit keverjük alaposan össze egy kis tálkában.
Tegyük az előkészített zöldségeket egy tálba, majd öntsük rá a dresszinget. Alaposan forgassuk egybe, és rögtön kínáljuk.
-
2024-04-26 10:32:01
-
2024-04-24 10:32:02
-
2024-04-24 07:32:02
Fotók: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!