Mézes-mustáros csirkecomb a sütőből: vajpuha és szaftos lesz a hús
Pár alapanyagból készül az ízletes szósz, és pár perc munka az étel összeállítása, úgyhogy bátran állj neki!
Pár zöldségből izgalmas és frissítő salátát dobhatsz össze, ráadásul nagy előnye ennek a receptnek, hogy a hozzávalói minden évszakban elérhetők. A káposztát akár kínai kelre vagy sima kelkáposztára is cserélheted, bátran variáld az alapanyagokat a kamrád függvényében, és természetesen szezonálisra is szabhatod.
A saláta lelke a dresszing, a mézes-mustáros öntet koronázza meg a zöldségeket. Ehhez sem szükséges nehezen beszerezhető hozzávaló, és azok is lecserélhetők: az almaborecetet fehérborecettel is helyettesítheted, dijoni helyett pedig sima mustárt is használhatsz.
Készítsük elő a zöldségeket: az uborkát alaposan mossuk meg, majd vágjuk vékonyabb karikákra. Ezeket még felezzük vagy negyedeljük. A répákat pucoljuk meg, vágjuk vékony karikákra. A paprikát mossuk meg, vágjuk vékonyabb csíkokra. A hagymát tisztítsuk meg, karikázzuk. A káposztafejről szedjük le a külső, csúnyább leveleket, majd vágjuk vékony csíkokra, amiket szükség esetén felezzünk.
Az öntet hozzávalóit keverjük alaposan össze egy kis tálkában.
Tegyük az előkészített zöldségeket egy tálba, majd öntsük rá a dresszinget. Alaposan forgassuk egybe, és rögtön kínáljuk.
Fotók: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors