Hússal és zöldségekkel töltött tavaszi tekercs házilag: rétestésztából is készülhet

ttcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az ízletes tekercsekből érdemes dupla adagot készíteni, annyira finomak, hogy nem lehet őket abbahagyni.

Kicsit ugyan időigényes az elkészítése, de megéri a belefektetett munkát, nagy öröm lesz falatozni. A tekercseket mindenképp érdemes nagyobb adagban készíteni, mert le is lehet fagyasztani a finomságot. Ha a mélyhűtőbe szánod, akkor tilos tojással lekenni a csomagokat!

A tavaszi tekercset brick- vagy rétestésztából is elkészítheted. A brick tészta nagyon vékony, keleti és delikát üzletekben is beszerezhető, de ha nem találnál, a rétestészta is tökéletes lesz. A töltelék állhat csak zöldségből, ha azonban igazán bőségesre szeretnéd, akkor főtt vagy pirított hús kerüljön bele, ez lehet csirke vagy kacsa is.

Húsos, zöldséges tavaszi tekercs

ttct

Hozzávalók 30 darabhoz:

Tekercs:

  • 300 gramm rizstészta
  • 2 darab sárgarépa
  • 1 darab kaliforniai paprika
  • 0.5 fej káposzta
  • 300 gramm csirkehús (főtt hús)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 teáskanál kínai ötfűszerkeverék
  • 10 lap rétestészta
  • 1 darab tojás
  • olaj a tészta kenéséhez és sütéséhez

Mártogatós:

  • 100 gramm ketchup
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 1 kis darab gyömbér (reszelve)
  • 1 csipet porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A rizstésztát a csomagoláson írtak szerint főzzük ki.

A megtisztított zöldségeket a lehető legvékonyabban vágjuk fel, kivéve a fokhagymát.

 A főtt húst szintén vékony darabokra vágjuk fel.

Fogjunk egy réteslapot, terítsük ki, majd vágjuk fel hosszában három egyenlő részre, erre fogjuk a tölteléket kanalazni. A tésztát enyhén kenjük meg olajjal, a széleit felvert tojással, majd a  rizstésztából, a zöldségekből és a húsból ízlés szerint pakoljunk a tésztára. A szójaszószt a zúzott fokhagymával és a kínai fűszerkeverékkel keverjük egybe, majd ízlés szerint csorgassunk belőle a töltelékre. A tészta széleit hajtsuk be, majd tekerjük fel.

A tekercseket kenjük meg a felvert tojással, majd bő forró olajban süssük aranybarnára körülbelül 3-4 perc alatt.  A tekercsek sütőben is elkészülhetnek, fektessük őket a tepsire, majd enyhén kenjük meg őket olajjal és 180 fokosra előmelegített sütőben süssük aranyszínűre 15-20 perc alatt.

A szósz hozzávalóit keverjük össze alaposan, hogy a porcukor rendesen feloldódjon. A tekercsek mellé kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük