Húsvéti kakaós-túrós koszorú: a tészta napokig megőrzi a puhaságát

42668748 3256842 7c7645c5b4e1a58f349627d5f9325ad8 wm
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A túrós desszert hatalmas sikert arathat az ünnepi asztalon, süsd meg koszorú- vagy kuglófformában rétegezve.

A húsvéti asztal biztos résztvevője a kuglóf vagy koszorú. A mutatós finomság a leggyakrabban citromos, kókuszos, répás vagy csokis verzióban készül az ünnep alkalmából, de más ízekkel is érdemes próbát tenni.

Nálunk a család egyik kedvence a túrós koszorú, melyben három íz kombinációja ejti rabul az édesszájúakat. A túró mellett kakaó és vanília érezteti magát, és nem csak mennyei, gyönyörű is a sütemény, melyet kezdők is el tudnak készíteni.

Húsvéti kakaós-túrós koszorú

42668790 1958d0a1811dc3ece91dcc083e1b9d48 wm

Hozzávalók 6 adaghoz

Töltelék:

  • 50 dkg túró
  • 2 darab tojássárgája
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1.5 dl tej

Tészta:

  • 3 darab tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál kakaó
  • vaj a forma kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

Töltelék:

A túrót tegyük keverőtálba és törjük össze villa segítségével, közben adjuk hozzá a tojássárgáját, porcukrot, vaníliás cukrot, vaníliás pudingot. A jól elkevert masszához a tejet is dolgozzuk hozzá, keverjük simára, majd tegyük félre.

Tészta:

A tojásokat üssük keverőtálba és keverjük habosra a cukorral, majd az olajat és a tejet is forgassuk hozzá.

A lisztet szitáljuk tálba, adjuk hozzá a sütőport és a kakaót, utána dolgozzuk egybe a tojásos keverékkel.

A tésztát gondolatban osszuk három részre.

A koszorú- vagy kuglófformát kenjük ki vajjal, majd kanalazzuk a tészta egyharmadát a formába. A tészta tetejére a túrós töltelék fele kerüljön, majd jöhet a második réteg tészta, rá pedig a maradék töltelék. Fedjük be a maradék tésztával.

A süteményt toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük meg 30-40 perc alatt.

A túrós koszorút teljesen kihűlt állapotában kínáljuk, porcukorral meghintve.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük